Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Egyiptomi álom

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Egyiptomi álom

Piskóta: 2x
5 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
1 evőkanál liszt

Krém 1:

10 tojássárgája
10 evőkanál cukor
600 ml tej
250 g vaj
5 evőkanál porcukor

Krém 2:

300 g cukor
200 g darát dió
300 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskóta lapot sütünk (5-5 tojásfehérjéből), 180°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől.
Krém1:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, vanília aromával, keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.
Krém2:
A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás:Tészta- Krém1-Krém2-Tészta-Krém1-Krém2
Egyiptomi álom Egyiptomi álom

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!