Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Élesztő nélküli durum kenyér

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Élesztő nélküli durum kenyér

350 g durumliszt
150 g rétesliszt
1 tk. só
2 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál olaj
300 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt bemelegítem (gázsütőben 2-3 között sütöm)

Elkészítés

Egy nagyobb tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, majd beleöntöm a vizet és végül az olajat.
Rugalmas tésztát gyúrok és egy sütőpapírral kibélelt formába teszem. Hosszában bevágom a kenyeret (egész az aljáig, lényegében kettévágom) és kb. 45 percig sütöm.

Alternatív elkészítés

Ebből a mennyiségből egy kb. 750 g-os kenyér lesz. Sokáig eláll és nem morzsolódik.
Élesztő nélküli durum kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!