 
                Húsos batyu
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 25 darab
                            kb. 25 darab
                        Hozzávalók
Tésztához:
                                        300 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 ml langyos tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        fél teáskanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál napraforgó olaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        160 g hagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál napraforgó olaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 g darált pulykahús
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kevés víz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g reszelt sajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A húsos batyu hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
                            A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
                                    A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A húsos batyu tésztáját letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
                                    Elkészíthetjük a húsos batyu vegetáriánus változatát is. 
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
                            Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Húsos batyu
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
                                        300 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 ml langyos tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        fél teáskanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál napraforgó olaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        160 g hagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál napraforgó olaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 g darált pulykahús
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kevés víz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g reszelt sajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A húsos batyu hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
                            A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
                                    A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A húsos batyu tésztáját letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
                                    Elkészíthetjük a húsos batyu vegetáriánus változatát is. 
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
                            Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 Kelt tészták
                                    Kelt tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?