Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsos batyu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
250 ml langyos tej
fél teáskanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál napraforgó olaj

Töltelékhez:

160 g hagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
350 g darált pulykahús
kevés víz
2 teáskanál só
100 g reszelt sajt
frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A húsos batyu hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A húsos batyu tésztáját letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tipp:

Elkészíthetjük a húsos batyu vegetáriánus változatát is.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
A Húsos batyu a kevés gyakorlattal rendelkező otthoni szakácsok is egyszerűen, tojás felhasználása nélkül elkészíthetik. A töltelék kreatívan megválasztható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!