
Húsos batyu



Hozzávalók
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
250 ml langyos tej
fél teáskanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál napraforgó olaj
Töltelékhez:
160 g hagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
350 g darált pulykahús
kevés víz
2 teáskanál só
100 g reszelt sajt
frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
A húsos batyu hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A húsos batuy tésztáját letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Elkészíthetjük a húsos batyu vegetáriánus változatát is.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.

Kedvencnek jelölöm

Húsos batyu
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
250 ml langyos tej
fél teáskanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál napraforgó olaj
Töltelékhez:
160 g hagyma
2 evőkanál napraforgó olaj
350 g darált pulykahús
kevés víz
2 teáskanál só
100 g reszelt sajt
frissen őrölt bors, fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A húsos batyu hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és megpároljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, ízlés szerint fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot.
A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A húsos batuy tésztáját letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztalapok közepére egy-egy adag húsos tölteléket helyezünk, majd a tészta széleit felhajtjuk, kicsit összenyomkodjuk annyira, hogy a töltelék ne buggyanjon ki. A batyukat az előkészített tepsibe állítjuk, tetejüket kevés olajjal vagy olvasztott Ramával megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a húsos batyukat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Elkészíthetjük a húsos batyu vegetáriánus változatát is.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.
Ilyenkor a darált húst pl. 280 g savanyú káposztával és 200 g reszelt répával helyettesíthetjük. A zöldségeket a hagymával kevés olajon megpároljuk, ízlés szerint fűszerezzük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a megkelt tésztalapok közepére halmozzuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?