Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Emeletes élvezet torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

3 tojás
3 ek. liszt
3 ek. porcukor

Túrós réteg:

20 dkg túró
2 dl tejszín

Vaníliás réteg:

2 tasak vaníliás krémpor
5 dl tej

Tetejére:

2 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótát sütök a szokott módon a tortaformában. Ne legyen túl magas!
Ha kisült, a tepsiben folytatom a rétegezést.
A túrót, ha nagyon darabos, mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, és a tortára simítom.
A krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral, és a vaníliás krémre kenem.
A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Alternatív elkészítés

Ajánlatos a tejszín helyett cukrászhabot használni, így megtartja formáját, a tejszínhez pedig adjunk zselatint vagy habfixálót.
Emeletes élvezet torta Emeletes élvezet torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
136 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!