
Emeletes torta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Az első lapot megszórjuk mazsolával, naranccsal, meggyel (kimagozott meggykompótot használtam). Rájön egy réteg citromkrém, majd tejszínhab. A tejszínhabra cukrostejbe áztatott vaníliás kekszet rakunk. Erre rakunk megint gyümölcsöt, krémet, tejszínhabot. Beborítjuk a második lappal. Az emeletnek való piskotát csak gyümölccsel, illetve a citromkrémmel töltjük.
Ezután díszítjük.
Tárolás
Alternatív elkészítés


Emeletes torta
Hozzávalók
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Az első lapot megszórjuk mazsolával, naranccsal, meggyel (kimagozott meggykompótot használtam). Rájön egy réteg citromkrém, majd tejszínhab. A tejszínhabra cukrostejbe áztatott vaníliás kekszet rakunk. Erre rakunk megint gyümölcsöt, krémet, tejszínhabot. Beborítjuk a második lappal. Az emeletnek való piskotát csak gyümölccsel, illetve a citromkrémmel töltjük.
Ezután díszítjük.
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?