Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Emeletes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

8 db tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt

Krém:

2 tasak citromízű krémpor
0,5 liter tej
6 dl tejszín
mazsola
narancs
meggy
10-15 dkg vaníliás keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krémporból 0,5 liter tejjel kemény krémet kavarok mixerrel. Felverem a tejszínt. A narancsot apró darabokra vágom (2 kisebb narancsot használtam)

Elkészítés

2 piskótalapot sütünk, egy normál méretűt, a másodikat pedig egy kis lábosba. Miután kihűltek, kettévágjuk, és cukorsziruppal meglocsoljuk.
Az első lapot megszórjuk mazsolával, naranccsal, meggyel (kimagozott meggykompótot használtam). Rájön egy réteg citromkrém, majd tejszínhab. A tejszínhabra cukrostejbe áztatott vaníliás kekszet rakunk. Erre rakunk megint gyümölcsöt, krémet, tejszínhabot. Beborítjuk a második lappal. Az emeletnek való piskotát csak gyümölccsel, illetve a citromkrémmel töltjük.
Ezután díszítjük.

Tárolás

Hideg helyen tárolandó.

Alternatív elkészítés

Az emeletet külön készítettem, és utána tettem a tortára. Mivel az oldalára már nem maradt csak kevés krém, csokis ostyával diszítettem, hogy eltakarjam a hibát.
Emeletes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!