Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper Mousse

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Eper Mousse

1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin (6 db lap)
300 - 400 g eper
1 citrom
80 g porcukor
2 tojásfehérje
250 ml tejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

Elkészítés

Az epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített eperből, és jól összekeverjük, aztán az epres zselatint hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez, jól összekeverjük, majd kb. 25-30 percre hűvös helyre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.
A tejszínt és a tojásfehérjét külön tálban, kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet szilikonos muffin sütőformákba töltjük, és hűtőbe tesszük. Eperlekvárral díszítjük.
Eper Mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!