Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper Mousse

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Eper Mousse

1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin (6 db lap)
300 - 400 g eper
1 citrom
80 g porcukor
2 tojásfehérje
250 ml tejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

Elkészítés

Az epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített eperből, és jól összekeverjük, aztán az epres zselatint hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez, jól összekeverjük, majd kb. 25-30 percre hűvös helyre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.
A tejszínt és a tojásfehérjét külön tálban, kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet szilikonos muffin sütőformákba töltjük, és hűtőbe tesszük. Eperlekvárral díszítjük.
Eper Mousse

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!