Eper Mousse
Hozzávalók
Eper Mousse
1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin (6 db lap)
300 - 400 g eper
1 citrom
80 g porcukor
2 tojásfehérje
250 ml tejszín
Elkészítés
Előkészítés
A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
Elkészítés
Az epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített eperből, és jól összekeverjük, aztán az epres zselatint hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez, jól összekeverjük, majd kb. 25-30 percre hűvös helyre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.
A tejszínt és a tojásfehérjét külön tálban, kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet szilikonos muffin sütőformákba töltjük, és hűtőbe tesszük. Eperlekvárral díszítjük.
A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített eperből, és jól összekeverjük, aztán az epres zselatint hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez, jól összekeverjük, majd kb. 25-30 percre hűvös helyre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.
A tejszínt és a tojásfehérjét külön tálban, kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet szilikonos muffin sütőformákba töltjük, és hűtőbe tesszük. Eperlekvárral díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Eper Mousse
Hozzávalók
Eper Mousse
1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin (6 db lap)
300 - 400 g eper
1 citrom
80 g porcukor
2 tojásfehérje
250 ml tejszín
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
Elkészítés
Az epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített eperből, és jól összekeverjük, aztán az epres zselatint hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez, jól összekeverjük, majd kb. 25-30 percre hűvös helyre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.
A tejszínt és a tojásfehérjét külön tálban, kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet szilikonos muffin sütőformákba töltjük, és hűtőbe tesszük. Eperlekvárral díszítjük.
A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített eperből, és jól összekeverjük, aztán az epres zselatint hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez, jól összekeverjük, majd kb. 25-30 percre hűvös helyre tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.
A tejszínt és a tojásfehérjét külön tálban, kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet szilikonos muffin sütőformákba töltjük, és hűtőbe tesszük. Eperlekvárral díszítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?