
Epres-almás morzsasüti (Crumble)


Hozzávalók
Epres-almás morzsasüti (Crumble)
Elkészítés
Előkészítés
sütőt melegítsük elő 180 'C
Elkészítés
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.
Tálalás
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)
Alternatív elkészítés


Epres-almás morzsasüti (Crumble)
Hozzávalók
Epres-almás morzsasüti (Crumble)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
sütőt melegítsük elő 180 'C
Elkészítés
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.
Tálalás
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?