Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres-almás morzsasüti (Crumble)

12 dkg liszt
2 dkg zabpehely (elhagyható)
10 dkg vaj
8 dkg barnacukor
1 kiskanál fahéj
15 dkg eper
2 db nagy alma
0,5 citrom leve
2 ek. eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

hőálló tál 20cmx30cm
sütőt melegítsük elő 180 'C

Elkészítés

Vajazzunk ki egy hőálló tálat, majd vágjunk bele vegyesen almát és epret (kockára). Keverjük hozzá 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd készítsük el a tésztát.
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.

Tálalás

Kb. 4-6 adag
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)

Alternatív elkészítés

Crumble egy angol édesség. Variálhatjuk kedvünkre, hiszen bármelyik gyümölcsből nagyon finom, a morzsa, gazdagítható dióval, mogyoróval. Ha a zabpelyhet elhagyjuk, tegyünk bele több lisztet. A liszt lehet teljes kiőrlésű tönkölybúza is, én azzal csináltam.
Epres-almás morzsasüti (Crumble)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!