Epres-almás morzsasüti (Crumble)
Hozzávalók
Epres-almás morzsasüti (Crumble)
12 dkg liszt
2 dkg zabpehely (elhagyható)
10 dkg vaj
8 dkg barnacukor
1 kiskanál fahéj
15 dkg eper
2 db nagy alma
0,5 citrom leve
2 ek. eperlekvár
Elkészítés
Előkészítés
hőálló tál 20cmx30cm
sütőt melegítsük elő 180 'C
sütőt melegítsük elő 180 'C
Elkészítés
Vajazzunk ki egy hőálló tálat, majd vágjunk bele vegyesen almát és epret (kockára). Keverjük hozzá 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd készítsük el a tésztát.
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.
Tálalás
Kb. 4-6 adag
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)
Alternatív elkészítés
Crumble egy angol édesség. Variálhatjuk kedvünkre, hiszen bármelyik gyümölcsből nagyon finom, a morzsa, gazdagítható dióval, mogyoróval. Ha a zabpelyhet elhagyjuk, tegyünk bele több lisztet. A liszt lehet teljes kiőrlésű tönkölybúza is, én azzal csináltam.
Kedvencnek jelölöm
Epres-almás morzsasüti (Crumble)
Hozzávalók
Epres-almás morzsasüti (Crumble)
12 dkg liszt
2 dkg zabpehely (elhagyható)
10 dkg vaj
8 dkg barnacukor
1 kiskanál fahéj
15 dkg eper
2 db nagy alma
0,5 citrom leve
2 ek. eperlekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
hőálló tál 20cmx30cm
sütőt melegítsük elő 180 'C
sütőt melegítsük elő 180 'C
Elkészítés
Vajazzunk ki egy hőálló tálat, majd vágjunk bele vegyesen almát és epret (kockára). Keverjük hozzá 2 dkg cukrot, az eperlekvárt és a citromlevet, majd készítsük el a tésztát.
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.
A tésztához a hideg vajat a liszttel, ujjheggyel dolgozzuk össze. Keverjük hozzá a zabpelyhet, cukrot (maradék 6 dkg), fahéjat. Nem baj, ha nem kapunk homogén tésztát. Szórjuk (morzsoljuk) a gyümölcsök tetejére, 20 percig süssük lefedve, hogy a gyümölcsök levet eresszenek, és a saját levükben megpárolódjanak. Majd vegyük le az alufóliát, így süssük még 7-8 percig, hogy a tetején megpiruljon a tészta és ropogós legyen. Tejszínnel vagy vanília fagyival tálaljuk.
Tálalás
Kb. 4-6 adag
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)
Melegen vanília fagyival a legfinomabb. :)
Alternatív elkészítés
Crumble egy angol édesség. Variálhatjuk kedvünkre, hiszen bármelyik gyümölcsből nagyon finom, a morzsa, gazdagítható dióval, mogyoróval. Ha a zabpelyhet elhagyjuk, tegyünk bele több lisztet. A liszt lehet teljes kiőrlésű tönkölybúza is, én azzal csináltam.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?