Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres csokitorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

345 g Rama
345 g porcukor
255 g liszt
6 tojás
csipet só

Krém:

6 dl habtejszín
150 g fehércsoki
69 g pillecukor
eperpüré
10 dkg darabolt eper

Eperpüré:

50 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
2 ek. méz a gyümölcs édességétől függően
citromlé ízlés szerint
2 ek. pektin vagy Dr. Oetker Őrölt zselatin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret megmossuk, a hozzávalókat kimérjük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A piskóta hozzávalóit elkeverjük egy tálban és 170°C-on készre sütjük. (Szurkáláskor nem marad tészta a villán.)
Az eperpüréhez valókat összekeverjük a zselésítő anyag kivételével, és lassú tűzön besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, vagy pektint. Kihűtjük.
A krémhez 2 dl tejszínt egy lábasba teszünk, a többit kemény habbá verjük a habfix-szel. A kivett tejszínt melegíteni kezdjük lassú tűzön, ha már meleg beledobáljuk a kockákra tört csokit és a pillecukrot. Kicsit hagyjuk kézmelegre hűlni, hozzáadjuk az eperpürét, kikeverjük, majd a tejszínhabhoz adagoljuk és spatulával vagy fakanállal beledolgozzuk. Ha teljesen kihűlt, a három lapra vágott piskótába adagoljuk. Ha marad annyi krém, díszíthetjük azzal, de bevonhatjuk marcipánnal, vagy fondant-nal.

Tálalás

A recept 26 cm-es tortaformára elég.

Tárolás

Hűtve tároljuk max. 3 napig.

Alternatív elkészítés

Ha a tészta teteje már megsült, de a belseje még nem, takarjuk le sütőpapírral és vegyük lejjebb 20°C-kal a sütő hőfokát, így nem ég szenesre.
Epres csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!