
Epres csokitorta


Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Eperpüré:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Az eperpüréhez valókat összekeverjük a zselésítő anyag kivételével, és lassú tűzön besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, vagy pektint. Kihűtjük.
A krémhez 2 dl tejszínt egy lábasba teszünk, a többit kemény habbá verjük a habfix-szel. A kivett tejszínt melegíteni kezdjük lassú tűzön, ha már meleg beledobáljuk a kockákra tört csokit és a pillecukrot. Kicsit hagyjuk kézmelegre hűlni, hozzáadjuk az eperpürét, kikeverjük, majd a tejszínhabhoz adagoljuk és spatulával vagy fakanállal beledolgozzuk. Ha teljesen kihűlt, a három lapra vágott piskótába adagoljuk. Ha marad annyi krém, díszíthetjük azzal, de bevonhatjuk marcipánnal, vagy fondant-nal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Epres csokitorta
Hozzávalók
Krém:
Eperpüré:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Az eperpüréhez valókat összekeverjük a zselésítő anyag kivételével, és lassú tűzön besűrítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, vagy pektint. Kihűtjük.
A krémhez 2 dl tejszínt egy lábasba teszünk, a többit kemény habbá verjük a habfix-szel. A kivett tejszínt melegíteni kezdjük lassú tűzön, ha már meleg beledobáljuk a kockákra tört csokit és a pillecukrot. Kicsit hagyjuk kézmelegre hűlni, hozzáadjuk az eperpürét, kikeverjük, majd a tejszínhabhoz adagoljuk és spatulával vagy fakanállal beledolgozzuk. Ha teljesen kihűlt, a három lapra vágott piskótába adagoljuk. Ha marad annyi krém, díszíthetjük azzal, de bevonhatjuk marcipánnal, vagy fondant-nal.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?