Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-joghurtos szeletkék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta laphoz:

6 db tojás
30 dkg cukor
2 dl tej
0,5 dl olaj
36 dkg liszt

Krémhez:

50 dkg epres joghurt
20 dkg eper
20 dkg cukor
1 dl víz
4 dl hulala

Díszítéshez:

fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A virágokat készítsük el előre.

Elkészítés

A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral verjük habbá. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot. Egy 35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A zselatint a vízzel felfőzzük. A krémhez az epret a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint, alaposan összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a felvert hulalát is. Ezzel töltjük meg a félbevágott lapot, úgy, hogy a tetejére is kenünk krémet. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára, majd felszeleteljük, és tetszés szerint díszítjük.

Tálalás

42 kis szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Díszíthetjük tetszés szerint, ezt éppen még ballagásra készítettem, ezért díszítettem virágokkal.
Epres-joghurtos szeletkék Epres-joghurtos szeletkék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!