
Epres-joghurtos szeletkék


Hozzávalók
Piskóta laphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A zselatint a vízzel felfőzzük. A krémhez az epret a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint, alaposan összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a felvert hulalát is. Ezzel töltjük meg a félbevágott lapot, úgy, hogy a tetejére is kenünk krémet. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára, majd felszeleteljük, és tetszés szerint díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés



Epres-joghurtos szeletkék
Hozzávalók
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A zselatint a vízzel felfőzzük. A krémhez az epret a joghurttal, a cukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint, alaposan összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a felvert hulalát is. Ezzel töltjük meg a félbevágott lapot, úgy, hogy a tetejére is kenünk krémet. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára, majd felszeleteljük, és tetszés szerint díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?