Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres limonádé

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

1 kezeletlen citrom
300 g eper
2 evőkanál cukor vagy porcukor
750 ml hideg szénsavas ásványvíz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromot forró vízben megmossuk, az egyik felét kifacsarjuk, a másik felét szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és pürésítjük. Hozzáadjuk a citromlevet és az ásványvizet, majd még egyszer megkeverjük. Ízlés szerint leszűrhetjük. A limonádét tálalásig hideg helyre tesszük.

A limonádét a citromszeletekkel és ízlés szerint jégkockával tálaljuk.

Tipp:

Ásványvíz helyett feltölthetjük az eperpürét pezsgővel/Prosecco-val vagy pezsgővel és ásványvízzel vegyesen.
Epres limonádé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!