Epres tiramisu pohárban
Hozzávalók
500 g eper
100 g babapiskóta
75 ml erős eszpresszó
3 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu krém
250 g mascarpone
Szóráshoz:
kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk. Néhány szemet díszítésnek félreteszünk, a többit méret szerint negyedeljük vagy kis darabokra vágjuk. A babapiskótát durvára aprítjuk, és a poharakban elosztjuk. Az eszpresszót összekeverjük az amarettóval, és átitatjuk vele a babapiskótát.
Elkészítés:
Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, és belekeverjük a mascarponet. A tiramisukrém felét egyenletesen elkenjük a babapiskótán. A kis darabokra vágott epret elosztjuk rajta, és a maradék krémmel befedjük. Az epres tiramisut legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tiramisut megszórjuk kakaóval, és a maradék eperrel ízlésesen díszítjük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tiramisut megszórjuk kakaóval, és a maradék eperrel ízlésesen díszítjük.
Tipp:
A babapiskótát átitathatjuk kb. 100 ml narancslével is, ha a desszertet kávé és alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni.
Kedvencnek jelölöm
Epres tiramisu pohárban
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
500 g eper
100 g babapiskóta
75 ml erős eszpresszó
3 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
250 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Tiramisu Krém
250 g mascarpone
Szóráshoz:
kb. 1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, és megtisztítjuk. Néhány szemet díszítésnek félreteszünk, a többit méret szerint negyedeljük vagy kis darabokra vágjuk. A babapiskótát durvára aprítjuk, és a poharakban elosztjuk. Az eszpresszót összekeverjük az amarettóval, és átitatjuk vele a babapiskótát.
Elkészítés:
Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, és belekeverjük a mascarponet. A tiramisukrém felét egyenletesen elkenjük a babapiskótán. A kis darabokra vágott epret elosztjuk rajta, és a maradék krémmel befedjük. Az epres tiramisut legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tiramisut megszórjuk kakaóval, és a maradék eperrel ízlésesen díszítjük.
Díszítés:
Tálalás előtt a tiramisut megszórjuk kakaóval, és a maradék eperrel ízlésesen díszítjük.
Tipp:
A babapiskótát átitathatjuk kb. 100 ml narancslével is, ha a desszertet kávé és alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?