Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres tiramisu pohárban

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

500 g eper
100 g babapiskóta
75 ml erős eszpresszó
3 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
250 ml hideg tej
250 g mascarpone

Szóráshoz:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, és megtisztítjuk. Néhány szemet díszítésnek félreteszünk, a többit méret szerint negyedeljük vagy kis darabokra vágjuk. A babapiskótát durvára aprítjuk, és a poharakban elosztjuk. Az eszpresszót összekeverjük az amarettóval, és átitatjuk vele a babapiskótát.

Elkészítés:

Egy magas falú keverőtálba beleöntjük a hideg tejet. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton röviden összekeverjük, majd 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton felverjük, és belekeverjük a mascarponet. A tiramisukrém felét egyenletesen elkenjük a babapiskótán. A kis darabokra vágott epret elosztjuk rajta, és a maradék krémmel befedjük. Az epres tiramisut legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a tiramisut megszórjuk kakaóval, és a maradék eperrel ízlésesen díszítjük.

Tipp:

A babapiskótát átitathatjuk kb. 100 ml narancslével is, ha a desszertet kávé és alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni.
Az Epres tiramisu pohárban receptje 8 adag desszert elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!