
Erdei gyümölcsös morzsasütemény



Hozzávalók
Töltelékhez:
500 g vegyes bogyós gyümölcs (áfonya, málna, szeder, ribizli)
40 g cukor
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 teáskanál őrölt fahéj
Tésztához:
150 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
120 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket szemezzük, szűrőbe téve, folyó víz alatt megmossuk, majd hagyjuk megszáradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A morzsasüteményt tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, vanília fagylalttal vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel.

Kedvencnek jelölöm

Erdei gyümölcsös morzsasütemény
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Töltelékhez:
500 g vegyes bogyós gyümölcs (áfonya, málna, szeder, ribizli)
40 g cukor
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 teáskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket szemezzük, szűrőbe téve, folyó víz alatt megmossuk, majd hagyjuk megszáradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A morzsasüteményt tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, vanília fagylalttal vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?