Erdei gyümölcsös morzsasütemény
Hozzávalók
Töltelékhez:
500 g vegyes bogyós gyümölcs (áfonya, málna, szeder, ribizli)
40 g cukor
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 teáskanál őrölt fahéj
Tésztához:
150 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
120 g lágy vaj vagy margarin
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket szemezzük, szűrőbe téve, folyó víz alatt megmossuk, majd hagyjuk megszáradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A morzsasüteményt tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, vanília fagylalttal vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel.
Kedvencnek jelölöm
Erdei gyümölcsös morzsasütemény
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Töltelékhez:
500 g vegyes bogyós gyümölcs (áfonya, málna, szeder, ribizli)
40 g cukor
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 teáskanál őrölt fahéj
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket szemezzük, szűrőbe téve, folyó víz alatt megmossuk, majd hagyjuk megszáradni.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
A gyümölcsöket egy tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd egy tepsibe (kb. 18x25 cm) öntjük és egyenletesen elosztjuk.
Tészta:
Az összes hozzávalót keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton morzsává dolgozzuk. A morzsát a gyümölcsön elosztjuk. A formát a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A morzsasüteményt tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, vanília fagylalttal vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?