Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Erdei gyümölcsös torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta 20 cm:

4 db tojás
20 dkg porcukor
0,3 dl olaj
0,3 dl víz
17 dkg liszt

Krém:

4 dl erdei gyümölcs darabos joghurt
4 dl növényi tejszín
15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
15-20 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin (10 g/csomag)

Díszítéshez:

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
friss erdei gyümölcs: szeder, málna, ribizli
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Piskóta elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük egyenként a sárgáját, aztán az olajat és a vizet, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 20 cm-es formában, 180 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém elkészítése:

A krémhez a joghurtot, porcukrot és a kicsit áttört gyümölcsöt kézzel összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1dl gyümölcslében feloldjuk (amit kipréseltünk, ha nincs, a víz is jó) és felmelegítjük, a krémbe keverjük, végül apránként adagolva, óvatos mozdulatokkal, a habot is hozzáforgatjuk.

Torta összeállítása:

A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a lapokat a krémmel, majd kívülről is átkenjük vele. A krém betöltéskor még kicsit lágy, ezért a piskótát csak éppen nyomd meg, de ne aggódj hamar megdermed és pár óra múlva fogyasztható is.

Díszítés:

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az olajat is hozzá keverjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Én a torta peremére csurgattam, hogy az oldalára is kerüljön, végül a megmosott, leszárított gyümölccsel díszítettem.
A siker nem marad el :-)
Erdei gyümölcsös torta Erdei gyümölcsös torta Erdei gyümölcsös torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!