Erdei gyümölcsös torta
Hozzávalók
Piskóta 20 cm:
4 db tojás
20 dkg porcukor
0,3 dl olaj
0,3 dl víz
17 dkg liszt
3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1/4 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
4 dl erdei gyümölcs darabos joghurt
4 dl növényi tejszín
15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
15-20 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin (10 g/csomag)
Díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
friss erdei gyümölcs: szeder, málna, ribizli
Elkészítés
Piskóta elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük egyenként a sárgáját, aztán az olajat és a vizet, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 20 cm-es formában, 180 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A krémhez a joghurtot, porcukrot és a kicsit áttört gyümölcsöt kézzel összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1dl gyümölcslében feloldjuk (amit kipréseltünk, ha nincs, a víz is jó) és felmelegítjük, a krémbe keverjük, végül apránként adagolva, óvatos mozdulatokkal, a habot is hozzáforgatjuk.
Torta összeállítása:
A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a lapokat a krémmel, majd kívülről is átkenjük vele. A krém betöltéskor még kicsit lágy, ezért a piskótát csak éppen nyomd meg, de ne aggódj hamar megdermed és pár óra múlva fogyasztható is.
Díszítés:
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az olajat is hozzá keverjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Én a torta peremére csurgattam, hogy az oldalára is kerüljön, végül a megmosott, leszárított gyümölccsel díszítettem.
A siker nem marad el :-)
A siker nem marad el :-)
Kedvencnek jelölöm
Erdei gyümölcsös torta
Hozzávalók
Piskóta 20 cm:
4 db tojás
20 dkg porcukor
0,3 dl olaj
0,3 dl víz
17 dkg liszt
1/4 csomag Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
4 dl erdei gyümölcs darabos joghurt
4 dl növényi tejszín
15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
15-20 dkg erdei gyümölcs (lehet mirelit is)
2 csomag Dr. Oetker Őrölt zselatin (10 g/csomag)
Díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
friss erdei gyümölcs: szeder, málna, ribizli
Elkészítés lépésről lépésre
Piskóta elkészítése:
A piskótához a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük egyenként a sárgáját, aztán az olajat és a vizet, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt, 20 cm-es formában, 180 C fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Krém elkészítése:
A krémhez a joghurtot, porcukrot és a kicsit áttört gyümölcsöt kézzel összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, a zselatint 1dl gyümölcslében feloldjuk (amit kipréseltünk, ha nincs, a víz is jó) és felmelegítjük, a krémbe keverjük, végül apránként adagolva, óvatos mozdulatokkal, a habot is hozzáforgatjuk.
Torta összeállítása:
A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a lapokat a krémmel, majd kívülről is átkenjük vele. A krém betöltéskor még kicsit lágy, ezért a piskótát csak éppen nyomd meg, de ne aggódj hamar megdermed és pár óra múlva fogyasztható is.
Díszítés:
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az olajat is hozzá keverjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Én a torta peremére csurgattam, hogy az oldalára is kerüljön, végül a megmosott, leszárított gyümölccsel díszítettem.
A siker nem marad el :-)
A siker nem marad el :-)


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?