Csillag 1
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók 8-10 szelethez:

a tésztához:

5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darál dió
csipet fahéj
5 dkg liszt

a krémhez:

4 dl tej
5 dkg cukor
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
10 dkg darált dió
rum ízlés szerint

a díszítéshez:

kb. 10 dkg darált dió a panírozáshoz
10 dkg fehér csoki
4 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj
tejszínhab és egész dió
kenőkés és fogpiszkáló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához elkezdjük habbá verni a tojásfehérjét, mikor már majdnem kész hozzá keverjük a cukrot. Kemény habbá verjük, majd elkeverjük a diót a fahéjjal és a liszttel, és óvatosan a habba forgatjuk.
Egy 18-20 cm átmérőjű tányért körberajzolunk a sütőpapíron, mivel öt lapot készítünk. Öt egyenlő részre osztjuk a tésztát, és a kivágott sütőpapírra kenjük. 180 fokos sütőben 8-10 percig (aranybarnára) kell sütni. Ha légkeveréses a sütőnk egyszerre több is bele fér.
A krémhez 1,5 dl tejjel elkeverjük a pudingot, a maradék tejet pedig felforraljuk a cukorral. A forró tejet besűrítjük az elkevert pudingporral, majd még egy percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és egy lapos tányérba borítjuk, így hamarabb kihűl. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, a kihűlt pudingot pedig átkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd a kikevert vajat hozzáadjuk. Együtt tovább habosítjuk, majd a diót, és a rumot is hozzáadjuk. A kihűlt tésztalapokon egyenletesen elosztjuk a krémet. Hagyunk egy kicsit a torta körbekenéséhez a krémből. A betöltött tortát a hűtőbe tesszük dermedni
A díszítéshez a fehér csokit mikróban vagy gőz fölött gyakran kevergetve 1-2- ek. olajjal megmelegítjük. Egy másik edényben az étcsokit is felolvasztjuk, majd kis papírtölcsérbe töltjük (én szokás szerint zacsiba tettem).
A torta közepére öntjük a fehércsokit majd a kenőkéssel a torta tetején terítjük szét. A zacsiba töltött étcsoki csücskére pici lyukat vágunk és csigavonalban a fehércsokira nyomjuk. Fogpiszkáló segítségével pókháló szerűre kihúzzuk, úgy hogy először középről kifelé húzzuk (négy irányba, vagy ahogy esik) majd kívülről befelé.
Eszterházy torta

Hozzászólások

S
Szász Ottóné
Dátum 2023. May. 27. 10:18
A hozzávaló felsorolásnál hiányzik a pudingpor
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. May. 30. 09:52
Kedves Szász Ottóné! A receptet egy kedves olvasónk küldte, aki sajnálatos módon kifelejtette a felsorolásból a pudingport. Az arányokat nézve, feltehetően 1 tasak pudingpor kell a krém elkészítéséhez. Itt található egy hasonló recept: https://sutnijo.hu/receptek/eszterhazy-torta-1602223559 Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!