Csillag 1
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eszterházy torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók 8-10 szelethez:

a tésztához:

5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darál dió
csipet fahéj
5 dkg liszt

a krémhez:

4 dl tej
5 dkg cukor
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
10 dkg darált dió
rum ízlés szerint

a díszítéshez:

kb. 10 dkg darált dió a panírozáshoz
10 dkg fehér csoki
4 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj
tejszínhab és egész dió
kenőkés és fogpiszkáló
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához elkezdjük habbá verni a tojásfehérjét, mikor már majdnem kész hozzá keverjük a cukrot. Kemény habbá verjük, majd elkeverjük a diót a fahéjjal és a liszttel, és óvatosan a habba forgatjuk.
Egy 18-20 cm átmérőjű tányért körberajzolunk a sütőpapíron, mivel öt lapot készítünk. Öt egyenlő részre osztjuk a tésztát, és a kivágott sütőpapírra kenjük. 180 fokos sütőben 8-10 percig (aranybarnára) kell sütni. Ha légkeveréses a sütőnk egyszerre több is bele fér.
A krémhez 1,5 dl tejjel elkeverjük a pudingot, a maradék tejet pedig felforraljuk a cukorral. A forró tejet besűrítjük az elkevert pudingporral, majd még egy percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és egy lapos tányérba borítjuk, így hamarabb kihűl. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, a kihűlt pudingot pedig átkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd a kikevert vajat hozzáadjuk. Együtt tovább habosítjuk, majd a diót, és a rumot is hozzáadjuk. A kihűlt tésztalapokon egyenletesen elosztjuk a krémet. Hagyunk egy kicsit a torta körbekenéséhez a krémből. A betöltött tortát a hűtőbe tesszük dermedni
A díszítéshez a fehér csokit mikróban vagy gőz fölött gyakran kevergetve 1-2- ek. olajjal megmelegítjük. Egy másik edényben az étcsokit is felolvasztjuk, majd kis papírtölcsérbe töltjük (én szokás szerint zacsiba tettem).
A torta közepére öntjük a fehércsokit majd a kenőkéssel a torta tetején terítjük szét. A zacsiba töltött étcsoki csücskére pici lyukat vágunk és csigavonalban a fehércsokira nyomjuk. Fogpiszkáló segítségével pókháló szerűre kihúzzuk, úgy hogy először középről kifelé húzzuk (négy irányba, vagy ahogy esik) majd kívülről befelé.
Eszterházy torta

Hozzászólások

S
Szász Ottóné
Dátum 2023. May. 27. 10:18
A hozzávaló felsorolásnál hiányzik a pudingpor
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. May. 30. 09:52
Kedves Szász Ottóné! A receptet egy kedves olvasónk küldte, aki sajnálatos módon kifelejtette a felsorolásból a pudingport. Az arányokat nézve, feltehetően 1 tasak pudingpor kell a krém elkészítéséhez. Itt található egy hasonló recept: https://sutnijo.hu/receptek/eszterhazy-torta-1602223559 Üdvözlettel: A Sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!