
Expressz kakaós csiga



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy kis lábasban felolvasztjuk. Pár percet hagyjuk hűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az olvasztott vajjal vagy margarinnal, keveset félreteszünk. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint. Rövidebbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, majd kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük (egymástól 3-4 cm távolságra).
A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni. A csigákat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:


Expressz kakaós csiga
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy kis lábasban felolvasztjuk. Pár percet hagyjuk hűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az olvasztott vajjal vagy margarinnal, keveset félreteszünk. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint. Rövidebbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, majd kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük (egymástól 3-4 cm távolságra).
A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni. A csigákat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?