Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Expressz kakaós csiga

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

Töltelékhez:

50 g vaj vagy margarin
60 g cukor

Díszítéshez:

némi porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük, és állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A vajat vagy margarint egy kis lábasban felolvasztjuk. Pár percet hagyjuk hűlni.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük az olvasztott vajjal vagy margarinnal, keveset félreteszünk. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, egyenletesen a tésztára szórjuk. Ráspricceljük a maradék olvasztott vajat vagy margarint. Rövidebbik oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, majd kb. 2,5 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük (egymástól 3-4 cm távolságra).
A sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 perc

A csigákat leszedjük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás: A csigákat porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A töltelékbe ½ teáskanál őrölt fahéjat is keverhetünk.
Expressz kakaós csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!