Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-póréhagymás leveles pite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Tepsi (kb. 35x40 cm)

Tésztához:

Feltéthez:

150 g póréhagyma (tisztítva mérjük le)
120 g tetszőleges sonka
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál lágy vaj
200 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk, kimérünk belőle 150 grammot, majd karikára vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a hagymát, közben finoman megsózzuk.

A sonkát felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-11 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. Az elősütött tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a párolt póréhagymával és a felcsíkozott sonkával. A tepsit visszatesszük a sütő alsó harmadába, és a leveles pitét készre sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A kész leveles pitét melegen, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Sonka helyett kolbásszal vagy szalonnával is kipróbálhatjuk a leveles pitét.
Sonkás-póréhagymás leveles pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Ganache kérdések és válaszok

0 Kedvelés

Ganache kérdések és válaszok

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!