Sonkás-póréhagymás leveles pite
20-40 perc között
Könnyen elkészíthető
kb. 6-8 szelet
Hozzávalók
Tepsi (kb. 35x40 cm)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
150 g póréhagyma (tisztítva mérjük le)
120 g tetszőleges sonka
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál lágy vaj
200 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, kimérünk belőle 150 grammot, majd karikára vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a hagymát, közben finoman megsózzuk.
A sonkát felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sonkát felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. Az elősütött tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a párolt póréhagymával és a felcsíkozott sonkával. A tepsit visszatesszük a sütő alsó harmadába, és a leveles pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A kész leveles pitét melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. Az elősütött tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a párolt póréhagymával és a felcsíkozott sonkával. A tepsit visszatesszük a sütő alsó harmadába, és a leveles pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A kész leveles pitét melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Sonka helyett kolbásszal vagy szalonnával is kipróbálhatjuk a leveles pitét.
Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm
Sonkás-póréhagymás leveles pite
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsi (kb. 35x40 cm)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
150 g póréhagyma (tisztítva mérjük le)
120 g tetszőleges sonka
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál lágy vaj
200 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, kimérünk belőle 150 grammot, majd karikára vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a hagymát, közben finoman megsózzuk.
A sonkát felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A sonkát felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. Az elősütött tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a párolt póréhagymával és a felcsíkozott sonkával. A tepsit visszatesszük a sütő alsó harmadába, és a leveles pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A kész leveles pitét melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.
Sütési idő: kb. 10-11 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. Az elősütött tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a párolt póréhagymával és a felcsíkozott sonkával. A tepsit visszatesszük a sütő alsó harmadába, és a leveles pitét készre sütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
A kész leveles pitét melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Sonka helyett kolbásszal vagy szalonnával is kipróbálhatjuk a leveles pitét.
Legújabb cikkek
2024-10-17
0
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
2024-09-06
0
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?