
Fahéjas csiga



Hozzávalók
A tésztához:
500 g búzaliszt
100 g porcukor
60 g lágy margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 db tojás
1 csipet só
250 ml langyos tej
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
A töltelékhez:
1 ek. margarin
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
A megkenéshez:
1 db felvert tojás
Elkészítés
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel kb. 5 percig dagasztjuk, majd meleg helyen legalább 40-50 percig kelesztjük. A megkelt tésztát 40x40 cm-es lapra nyújtjuk, megkenjük az 1 evőkanál olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a cukor és a fahéjas cukor keverékével. A tésztát feltekerjük, és kb. 2-3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét pihentetjük kb. 10-15 percig. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
A csigákat az előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési idő: kb. 22 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
A csigákat az előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési idő: kb. 22 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kedvencnek jelölöm

Fahéjas csiga
Hozzávalók
kb. 14-18 darab elkészítéséhez
A tésztához:
500 g búzaliszt
100 g porcukor
60 g lágy margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 db tojás
1 csipet só
250 ml langyos tej
A töltelékhez:
1 ek. margarin
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
A megkenéshez:
1 db felvert tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel kb. 5 percig dagasztjuk, majd meleg helyen legalább 40-50 percig kelesztjük. A megkelt tésztát 40x40 cm-es lapra nyújtjuk, megkenjük az 1 evőkanál olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a cukor és a fahéjas cukor keverékével. A tésztát feltekerjük, és kb. 2-3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét pihentetjük kb. 10-15 percig. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
A csigákat az előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési idő: kb. 22 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
A csigákat az előmelegített sütőben megsütjük.
Sütési idő: kb. 22 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

1

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?