Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-18 darab elkészítéséhez

A tésztához:

500 g búzaliszt
100 g porcukor
60 g lágy margarin
1 db tojás
1 csipet só
250 ml langyos tej

A töltelékhez:

1 ek. margarin
40 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

A megkenéshez:

1 db felvert tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel kb. 5 percig dagasztjuk, majd meleg helyen legalább 40-50 percig kelesztjük. A megkelt tésztát 40x40 cm-es lapra nyújtjuk, megkenjük az 1 evőkanál olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a cukor és a fahéjas cukor keverékével. A tésztát feltekerjük, és kb. 2-3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét pihentetjük kb. 10-15 percig. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

A csigákat az előmelegített sütőben megsütjük.

Sütési idő: kb. 22 - 25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Fahéjas csiga péksütemény jellegű finomság, a klasszikus kakaós csiga fűszeres alternatívája.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!