Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas cukkinilekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g zsenge cukkini (előkészítve mérjük le)
250 g alma (előkészítve mérjük le)
75 ml frissen facsart citromlé
500 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkinit és az almát megmossuk. A cukkini végeit levágjuk, meghámozzuk, magos részét kivájjuk, kimérünk belőle 1000 g-ot, majd felkockázzuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, kimérünk belőle 250 g-ot, majd szintén felkockázzuk. Az előkészített cukkinit és almát a citromlével együtt pépesítjük.

Elkészítés:

A cukkini-alma pépet, a dzsemfixet, a kimért cukrot, a narancshéjat és a fahéjat egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

Fahéjas ízesítés helyett 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is elkészíthetjük a lekvárt.
Fahéjas cukkinilekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!