Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas cukkinilekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g zsenge cukkini (előkészítve mérjük le)
250 g alma (előkészítve mérjük le)
75 ml frissen facsart citromlé
500 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A cukkinit és az almát megmossuk. A cukkini végeit levágjuk, meghámozzuk, magos részét kivájjuk, kimérünk belőle 1000 g-ot, majd felkockázzuk. Az almát megmossuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, kimérünk belőle 250 g-ot, majd szintén felkockázzuk. Az előkészített cukkinit és almát a citromlével együtt pépesítjük.

Elkészítés:

A cukkini-alma pépet, a dzsemfixet, a kimért cukrot, a narancshéjat és a fahéjat egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tipp:

Fahéjas ízesítés helyett 2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília pasztával is elkészíthetjük a lekvárt.
Fahéjas cukkinilekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!