Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas nyalóka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

Töltelékhez:

50 g margarin
2 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Öntethez:

250 ml tej
1 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.

Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.

Tipp:

Ha sütés közben a csigák vége elválik a tekercs többi részéről, kihűlés után egyszerűen vágjuk le a süteményekről.
Fahéjas nyalóka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!