![Fahéjas nyalóka](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29393/fahejas-nyaloka-14734.jpg)
Fahéjas nyalóka
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Fahéjas nyalóka
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.
Tipp:
![Fahéjas nyalóka](https://sutnijo.hu/storage/recipes/29393/fahejas-nyaloka-14734.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?