
Fahéjas nyalóka



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.
Tipp:


Fahéjas nyalóka
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?