
Fahéjas nyalóka



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Öntethez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.
Tipp:


Fahéjas nyalóka
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A margarint, a cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megolvasztjuk és összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és egyenletesen megkenjük a fahéjas töltelékkel. A töltelékből egy keveset félreteszünk. A tésztát a rövidebb oldal mentén szorosan feltekerjük, majd kb. 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk. A tekercseket oldalukra fordítva a sütőpapírral együtt egy sütőtepsibe (kb. 30x40 cm) helyezzük, végül a félretett töltelékkel még egyszer megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményeket a sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd mindegyikbe egy-egy kis fa nyársat szúrunk.
Tálalás:
Az öntetet a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. A kész öntetet a csigák mellé tálaljuk mártogatósként.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?