
Farsangi muffin


Hozzávalók
Tészta:
krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokoládét.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, majd ha picit kihűlt, de még enyhén meleg belekeverjük a porcukrot és a rámát. Ebbe a kicsit folyós krémbe mártjuk a muffinok tetejét. Majd tetszés szerint díszítjük. A krém kicsit sok, de ha teljesen lehűtjük, bármilyen piskótába betölthetjük. Nekem ebből az adagból, 48 db mini muffin jött ki!
Jó étvágyat hozzá!


Farsangi muffin
Hozzávalók
Tészta:
krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokoládét.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, majd ha picit kihűlt, de még enyhén meleg belekeverjük a porcukrot és a rámát. Ebbe a kicsit folyós krémbe mártjuk a muffinok tetejét. Majd tetszés szerint díszítjük. A krém kicsit sok, de ha teljesen lehűtjük, bármilyen piskótába betölthetjük. Nekem ebből az adagból, 48 db mini muffin jött ki!
Jó étvágyat hozzá!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?