Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Farsangi muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál barackíz
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
5 dkg tört étcsokoládé

krém:

7 dkg cukor
0,75dl tejszín
5 dkg Rama
10 dkg Rama
10 dkg porcukor

Tetejére:

Gumicukor
cukordísz
marcipán
zizi vagy ki mit szeretne
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt.
A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a tört étcsokoládét.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A krém hozzávalóit sűrűre főzzük, majd ha picit kihűlt, de még enyhén meleg belekeverjük a porcukrot és a rámát. Ebbe a kicsit folyós krémbe mártjuk a muffinok tetejét. Majd tetszés szerint díszítjük. A krém kicsit sok, de ha teljesen lehűtjük, bármilyen piskótába betölthetjük. Nekem ebből az adagból, 48 db mini muffin jött ki!
Jó étvágyat hozzá!
Farsangi muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!