Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fehércsokis álmom

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fehércsokis álmom

20 dkg keksz
10 dkg vaj
kicsi tej
kicsi cukor
8 dl tej
8 dkg cukor(ízlés szerint a pudinghoz)
500 ml tejszín
2 tábla fehércsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Keksz összetörése, vaj meglangyosítása, tej melegítése.

Elkészítés

Az összetört kekszet a langyos vajjal és tejjel összegyúrom, ízlés szerint cukrot adok hozzá.
(ezt én egy üvegtál aljára tettem és hűtőbe raktam.)
A pudingot a tejjel és a cukorral felfőzöm és a hűtőből kivett kekszre borítom, majd félreteszem és teljesen kihűtöm.
A tejszínt felverem, majd a mikróban kissé megolvasztott fehércsokit hozzáadom és ezzel elkeverem (én robotgéppel csináltam).
A tejszínmasszát a puding tetejére halmozom.
Kb. 3-4 órára hűtőbe teszem, fogyasztás előtt.

Tálalás

Kb. 24 szelet

Alternatív elkészítés

Ezt az eddig olvasott receptet is és a Karamellás Cadbury szelet ihlette, de mégis sajátomnak tekintem, saját kreáció :))
Fehércsokis álmom

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!