Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Felhőcske

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

2,5 dl víz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 tojás

Krém:

1 l tej
25 dkg puha margarin
20 dkg porcukor

Tejszínes réteg:

5 dl HULLALA

Teteje:

csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet és a zsírt felfőzöm, majd hozzáadom a lisztet. Ezután 15-20 percig hűtjük, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat.2 lapot sütök, zsírozott tepsiben. Kb. 20-25 perc alatt megsül.
A krémhez a tejet a pudingokkal felfőzöm, majd kihűtöm. Közben a margarint, a porcukorral eldolgozom, és a pudinghoz keverem. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verem.
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
Tészta-krém-tejszín-tészta. Tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk és hűtőben tároljuk.
Felhőcske

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!