Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flódni (torta)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
35 dkg margarin
1 kk só
7-8 dkg kristálycukor
1 dkg élesztő
2 dl hideg víz

a máktöltelékhez:

40 dkg kristálycukor
2 dl víz
50 dkg őrölt mák
5 dkg mazsola

a diótöltelékhez:

40 dkg kristálycukor
2 dl víz
50 dkg őrölt dió
5 dkg mazsola

az almatöltelékhez:

1,25 kg alma
30 dkg kristálycukor
6 dkg zsemlemorzsa
fél kk őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk. A cukorral, az összemorzsolt élesztővel és a vízzel összegyúrjuk. Letakarva legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket belisztezett deszkán egy kb. 26 centi átmérőjű körré nyújtjuk, ügyelve, hogy szép szabályos legyen, ezért a tortakarikát ráfektetjük, s ennek mentén a tésztát körbevágjuk. A leeső részeket az egyik tésztacipóhoz gyúrjuk, ahogyan majd a többi maradékot is: ebből lesz a torta oldala, amihez a legtöbb tészta kell. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 10 perc alatt világosra elősütjük. Ugyanígy még egy lapot sütünk, ezek ugyanis a torta közepére kerülnek, ahol nem sülnének meg.
A máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk, majd a mákot, mazsolát belekeverjük, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A diótölteléket ugyanígy készítjük el.
Egy 26 centi átmérőjű, lehetőleg szétszedhető tortaformát kikenünk margarinnal. Egy kerekre nyújtott tésztalappal - de nem az elősütöttel - az alját kibéleljük. A legducibb cipót hosszú téglalap alakúra nyújtjuk, és belülről a forma oldalához tapasztjuk. A diótölteléket rásimítjuk, vizes késsel elkenegetjük. Egy elősütött tésztakorongot ráfektetünk. Erre kerül egyenletesen a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk.
Most jön az almatöltelék. Ehhez a gyümölcsöt meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összekeverjük. Az előzőekre rétegezzük, az utolsó, kerekre nyújtott tésztalapot ráfektetjük. A tésztaszélek találkozásánál jól összenyomkodjuk, nehogy a töltelék kifolyjon.
Előmelegített sütőben, kb. 220 fokon 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghinthetjük.
Flódni (torta)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!