Florentin szelet


Hozzávalók
A tésztához:
A tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálva belőle, fóliában a hűtőben kb. 1/2 órát pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket, a mandulát és hagyjuk hűlni.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 x 40 cm-es tepsit (sütőlapot).
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük, széleit egyenesre igazgatjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, és középső magasságon tűpróbáig kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. (Amikor kivesszük a sütőből, ne ijedjünk meg, mert a teteje egy picit "rotyog".) A tésztánk legyen megsülve.
Hagyjuk kihűlni. Ezután a széleit egyenesre, majd utána kb. 2 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a sütik két végét picit belemártjuk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Fém dobozban, sütőpapírral a rétegek között egy hétig biztosan eláll. (Hogy tovább is, azt még nem sikerült kitapasztalni.)
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x40 cm



Florentin szelet
Hozzávalók
A tésztához:
A tetejére:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálva belőle, fóliában a hűtőben kb. 1/2 órát pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket, a mandulát és hagyjuk hűlni.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 x 40 cm-es tepsit (sütőlapot).
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük, széleit egyenesre igazgatjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, és középső magasságon tűpróbáig kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. (Amikor kivesszük a sütőből, ne ijedjünk meg, mert a teteje egy picit "rotyog".) A tésztánk legyen megsülve.
Hagyjuk kihűlni. Ezután a széleit egyenesre, majd utána kb. 2 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a sütik két végét picit belemártjuk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Fém dobozban, sütőpapírral a rétegek között egy hétig biztosan eláll. (Hogy tovább is, azt még nem sikerült kitapasztalni.)
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x40 cm
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?