sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Florentin szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg sima liszt
1 csipet só
18 dkg margarin
9 dkg porcukor
1 egész tojás

A tetejére:

10 dkg cukrozott gyümölcs (narancs- és citromhéj, cseresznye)
1,25 dl tejszín
5 dkg vaj
5 dkg méz
5 dkg porcukor
15 dkg mandulaforgács

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összeelegyítjük a sóval, a sütőporral, majd eldolgozzuk az apró kockára vágott margarinnal.
Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálva belőle, fóliában a hűtőben kb. 1/2 órát pihentetjük.
Amíg a tészta pihen, a tejszínt, a vajat, a mézet és a porcukrot összeforraljuk, majd belekeverjük a cukrozott gyümölcsöket, a mandulát és hagyjuk hűlni.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 x 40 cm-es tepsit (sütőlapot).
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük, széleit egyenesre igazgatjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a masszát, és középső magasságon tűpróbáig kb. 10 - 12 perc alatt megsütjük. (Amikor kivesszük a sütőből, ne ijedjünk meg, mert a teteje egy picit "rotyog".) A tésztánk legyen megsülve.
Hagyjuk kihűlni. Ezután a széleit egyenesre, majd utána kb. 2 x 5 cm-es darabokra felvágjuk.
A csokit vízfürdő felett megolvasztjuk, majd a sütik két végét picit belemártjuk. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Fém dobozban, sütőpapírral a rétegek között egy hétig biztosan eláll. (Hogy tovább is, azt még nem sikerült kitapasztalni.)
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x40 cm

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!