Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fokhagymás rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fokhagymás rúd

1 kg liszt
20 dkg sajt
2 dl tejföl
3 tojás
1 cs szezámmag
4 -5 gerezd fokhagyma
25 dkg margarin
fél dl olaj
5 kk só
4 kk őrölt kömény
1 kk cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a sót, a reszelt sajtot és a fokhagymát, alaposan elkeverem egy tálban. Belemorzsolom a margarint, a tejfölt is hozzáadom, a tojást is, felverve az olajat, és a felfuttatott élesztőt. Nagyon jól összegyúrom, majd meleg helyen kelesztem. Mikor megkelt, kb. fél-egy cm vastagra nyújtom, derelyevágóval csíkokra vágom, megkenem tojással, szórom szezámmaggal, és sajttal. Sütőpapíros tepsiben sütöm.
Fokhagymás rúd Fokhagymás rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!