Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
50 dkg liszt
3 dkg cukor
5 dkg margarin
3,5-4 dl tej
1,5 dkg élesztő
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztővel 1 dl langyos tejjel, 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk, meleg helyen megkelesztjük.
A lisztet a langyos tejjel, és a kovásszal, elkeverjük, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk, a végén a margarint is beledolgozzuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hat egyenlő részre vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk.
Egész tojással megkenjük, zsírozott tepsiben lassú tűznél 1-1,5 órát sütjük.
A lisztet a langyos tejjel, és a kovásszal, elkeverjük, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk, a végén a margarint is beledolgozzuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hat egyenlő részre vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk.
Egész tojással megkenjük, zsírozott tepsiben lassú tűznél 1-1,5 órát sütjük.
Kedvencnek jelölöm
Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
50 dkg liszt
3 dkg cukor
5 dkg margarin
3,5-4 dl tej
1,5 dkg élesztő
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztővel 1 dl langyos tejjel, 3 evőkanál liszttel kovászt készítünk, meleg helyen megkelesztjük.
A lisztet a langyos tejjel, és a kovásszal, elkeverjük, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk, a végén a margarint is beledolgozzuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hat egyenlő részre vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk.
Egész tojással megkenjük, zsírozott tepsiben lassú tűznél 1-1,5 órát sütjük.
A lisztet a langyos tejjel, és a kovásszal, elkeverjük, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk, a végén a margarint is beledolgozzuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hat egyenlő részre vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk.
Egész tojással megkenjük, zsírozott tepsiben lassú tűznél 1-1,5 órát sütjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?