
Fonott kalács


Hozzávalók
Fonott kalács
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet a langyos tejjel, és a kovásszal, elkeverjük, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk, a végén a margarint is beledolgozzuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hat egyenlő részre vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk.
Egész tojással megkenjük, zsírozott tepsiben lassú tűznél 1-1,5 órát sütjük.


Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet a langyos tejjel, és a kovásszal, elkeverjük, hogy kicsit keményebb tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk, a végén a margarint is beledolgozzuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, letakarva meleg helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, hat egyenlő részre vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk.
Egész tojással megkenjük, zsírozott tepsiben lassú tűznél 1-1,5 órát sütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?