
Fonott kalács


Hozzávalók
Fonott kalács
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
6 részre osztom a tésztát, hengerekké sodrom őket, majd összefonom. Lehet egymás tetejére tenni a két fonatot, (a végeit összenyomkodom, és egy kicsit egymásra lapítom) de külön is meg lehet sütni őket.
Ezután a sütőben 50 fokon, gőzben, (egy tepsibe vizet teszek előtte, így csinálok gőzt a sütőben) még 45 percig kelesztem.
Ezután 180-200 fokon megsütöm.
Alternatív elkészítés
A receptet köszönöm Max konyhájának.
Jó étvágyat! :)



Fonott kalács
Hozzávalók
Fonott kalács
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
6 részre osztom a tésztát, hengerekké sodrom őket, majd összefonom. Lehet egymás tetejére tenni a két fonatot, (a végeit összenyomkodom, és egy kicsit egymásra lapítom) de külön is meg lehet sütni őket.
Ezután a sütőben 50 fokon, gőzben, (egy tepsibe vizet teszek előtte, így csinálok gőzt a sütőben) még 45 percig kelesztem.
Ezután 180-200 fokon megsütöm.
Alternatív elkészítés
A receptet köszönöm Max konyhájának.
Jó étvágyat! :)


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?