Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fonott kalács

15 g olaj
15-20 g só (Ha nem húsvétra készítem, akkor csak kb. 10 g, mert különben viszonylag sós lesz.)
100 g cukor
15 g vaníliás cukor
60 g vaj
270 ml tej (1,5%-os)
2 db tojássárgája
100 g rétesliszt
260 g kenyérliszt (BL80)
300 g sima liszt (BL55)

Kenéshez:

1 db tojás

A Fonott kalács elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés

A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek!

Elkészítés

A kenyérsütőgépbe dobálom ilyen sorrendben a hozzávalókat. Dagasztó-kelesztő programra állítom. Persze kézzel is össze lehet dagasztani, akkor 1 órát kelesztjük.
6 részre osztom a tésztát, hengerekké sodrom őket, majd összefonom. Lehet egymás tetejére tenni a két fonatot, (a végeit összenyomkodom, és egy kicsit egymásra lapítom) de külön is meg lehet sütni őket.
Ezután a sütőben 50 fokon, gőzben, (egy tepsibe vizet teszek előtte, így csinálok gőzt a sütőben) még 45 percig kelesztem.
Ezután 180-200 fokon megsütöm.

Alternatív elkészítés

Az "eredeti recept" alapján, először maximumon kell sütni, aztán 200 fokon, de nekem így nagyon megégett.
A receptet köszönöm Max konyhájának.
Jó étvágyat! :)
Fonott kalács Fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-12-14
1 Kedvelés

Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 2. rész

Cikkünk korábbi részében megmutattuk, hogyan készíthetsz könnyedén kis habcsók fákat vagy sütés nélküli rénszarvas sajttortát. Most pedig egy különleges sütinyalóka és vegán keksz ötletet mutatunk! Kápráztasd el vele a családot és a barátaidat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-14
2 Kedvelés

Bejgli, stollen, guba – így lesznek tökéletesek a karácsonyi sütik

Nincs karácsony sütemény(ek) nélkül, legtöbben ilyenkor az otthoni sütés mellett teszik le a voksukat. Nem csoda, a kinti hideg idő ellensúlyozására jó érzés bekapcsolni a sütőt, a lakásban szálló csodás illatok pedig igazán ünnepivé teszik a készülődést.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-12-10
1 Kedvelés

Adventi sütemények kelt tésztából

Ahogy elérkezik advent első vasárnapja, már kapjuk is elő a klasszikus ünnepi fűszereket: a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget, a kardamomot, a szerecsendióvirágot vagy a kedvenc mézessütemény-fűszerkeverékünket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!