Gesztenyés alagút
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Bevonat:
Elkészítés
Elkészítés
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a gesztenyemassza kb. egy negyedét összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, és a krémbe keverjük. Vanillinnel és rumaromával ízesítjük.
A maradék gesztenyemasszát egy őzgerincforma hosszúságú rúddá hengergetjük.
A tésztával kibéleljük az őzgerincformát, majd beletesszük a krém kb. felét. A krémre helyezzük a gesztenye rudat, majd betöltjük a maradék krémet, és az alját is befedjük piskótával.
Hűtőbe tesszük dermedni. Ezután kivesszük a formából, és olvasztott csokival bevonjuk.
Alternatív elkészítés
Gesztenyés alagút
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Bevonat:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A margarint habosra keverjük a porcukorral, a gesztenyemassza kb. egy negyedét összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, és a krémbe keverjük. Vanillinnel és rumaromával ízesítjük.
A maradék gesztenyemasszát egy őzgerincforma hosszúságú rúddá hengergetjük.
A tésztával kibéleljük az őzgerincformát, majd beletesszük a krém kb. felét. A krémre helyezzük a gesztenye rudat, majd betöltjük a maradék krémet, és az alját is befedjük piskótával.
Hűtőbe tesszük dermedni. Ezután kivesszük a formából, és olvasztott csokival bevonjuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?