Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés papucs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
2 dl tejföl
25 dkg margarin ( esetleg fele-fele margarin-zsír)
1 tk. só

Töltéshez:

1 cs. fagyasztott gesztenyepüré

Szóráshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A gesztenyepürét kiolvasztjuk és egy tálkában villával kicsit összetörjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
Kb. egy éjszakát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Másnap lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. ( Én 7 cm-es szaggatót használtam)
Mindegyik korongra teszünk egy pici gesztenyét, kettéhajtjuk és a széleit az ujjbegyünkkel lenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.

Tálalás

Kb. 45 db papucs lesz ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Gesztenyés papucs Gesztenyés papucs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!