
Gesztenyés papucs


Hozzávalók
Tésztához:
Töltéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Kb. egy éjszakát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Másnap lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. ( Én 7 cm-es szaggatót használtam)
Mindegyik korongra teszünk egy pici gesztenyét, kettéhajtjuk és a széleit az ujjbegyünkkel lenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Tálalás
Tárolás



Gesztenyés papucs
Hozzávalók
Tésztához:
Töltéshez:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Kb. egy éjszakát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Másnap lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk és pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. ( Én 7 cm-es szaggatót használtam)
Mindegyik korongra teszünk egy pici gesztenyét, kettéhajtjuk és a széleit az ujjbegyünkkel lenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Tálalás
Tárolás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?