Pesztós tekercs
Hozzávalók
Airfryerhez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Airfryer sütőpor
½ teáskanál só
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
150 ml víz
Töltelékhez:
kb. 4 teáskanál zöld pesto
Elkészítés
Előkészítés:
Vágjunk ki az Airfryer sütőhöz megfelelő méretű sütőpapírt, és tegyük a sütőkosárba.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk.
Formázás:
A tésztát kissé megszórjuk liszttel, és lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 20 cm) kinyújtjuk. Az egyik felét pestóval megkenjük, a másik felét ráhajtjuk és rányomjuk.
Az összehajtott tésztát 8 csíkra vágjuk. Minden csíkot kissé megcsavarunk, és kerek tekercsekké formázzuk.
A tésztadarabokat kissé egymástól távolabb helyezzük a sütőpapírra a sütőkosárban, és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12–15 perc
Kérjük, vegye figyelembe a Airfryer sütő használati utasítását.
Óvatosan vegyük ki a pestós tekercset. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes pestós tekercs meg nem sült a sütőben, és lehetőleg még melegen tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk.
Formázás:
A tésztát kissé megszórjuk liszttel, és lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 20 cm) kinyújtjuk. Az egyik felét pestóval megkenjük, a másik felét ráhajtjuk és rányomjuk.
Az összehajtott tésztát 8 csíkra vágjuk. Minden csíkot kissé megcsavarunk, és kerek tekercsekké formázzuk.
A tésztadarabokat kissé egymástól távolabb helyezzük a sütőpapírra a sütőkosárban, és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12–15 perc
Kérjük, vegye figyelembe a Airfryer sütő használati utasítását.
Óvatosan vegyük ki a pestós tekercset. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes pestós tekercs meg nem sült a sütőben, és lehetőleg még melegen tálaljuk.
Tipp:
A pestós tekercsek piros pestóval vagy ajvarral is nagyon finomak. Ehhez egyszerűen cseréljük ki a receptben szereplő zöld pestót.
Kedvencnek jelölöm
Pesztós tekercs
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Airfryerhez:
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Airfryer Sütőpor
½ teáskanál só
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
150 ml víz
Töltelékhez:
kb. 4 teáskanál zöld pesto
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Vágjunk ki az Airfryer sütőhöz megfelelő méretű sütőpapírt, és tegyük a sütőkosárba.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk.
Formázás:
A tésztát kissé megszórjuk liszttel, és lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 20 cm) kinyújtjuk. Az egyik felét pestóval megkenjük, a másik felét ráhajtjuk és rányomjuk.
Az összehajtott tésztát 8 csíkra vágjuk. Minden csíkot kissé megcsavarunk, és kerek tekercsekké formázzuk.
A tésztadarabokat kissé egymástól távolabb helyezzük a sütőpapírra a sütőkosárban, és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12–15 perc
Kérjük, vegye figyelembe a Airfryer sütő használati utasítását.
Óvatosan vegyük ki a pestós tekercset. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes pestós tekercs meg nem sült a sütőben, és lehetőleg még melegen tálaljuk.
Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk.
Formázás:
A tésztát kissé megszórjuk liszttel, és lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 20 cm) kinyújtjuk. Az egyik felét pestóval megkenjük, a másik felét ráhajtjuk és rányomjuk.
Az összehajtott tésztát 8 csíkra vágjuk. Minden csíkot kissé megcsavarunk, és kerek tekercsekké formázzuk.
A tésztadarabokat kissé egymástól távolabb helyezzük a sütőpapírra a sütőkosárban, és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12–15 perc
Kérjük, vegye figyelembe a Airfryer sütő használati utasítását.
Óvatosan vegyük ki a pestós tekercset. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes pestós tekercs meg nem sült a sütőben, és lehetőleg még melegen tálaljuk.
Tipp:
A pestós tekercsek piros pestóval vagy ajvarral is nagyon finomak. Ehhez egyszerűen cseréljük ki a receptben szereplő zöld pestót.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?