![Héjában sült tepsis tört krumpli](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31603/hejaban-sult-tepsis-tort-krumpli-15206.webp)
Héjában sült tepsis tört krumpli
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tepsis krumplihoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.
Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.
Sütési idő: kb. 5-10 perc
Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.
Tippek:
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Héjában sült tepsis tört krumpli
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Tepsis krumplihoz:
Mártogatóshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.
Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.
Sütési idő: kb. 5-10 perc
Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.
Tippek:
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.
![A Héjában sült tepsis tört krumpli gyorsan elkészíthető, laktató, tartalma étel, mely körteként és egytálételkánt is beválik.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31603/hejaban-sult-tepsis-tort-krumpli-15206.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?