Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Héjában sült tepsis tört krumpli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tepsis krumplihoz:

1 kg krumpli
1 gerezd fokhagyma
50 ml étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
100 g kockázott bacon szalonna
150 g reszelt sajt, pl. Ementáli vagy Cheddar

Mártogatóshoz:

3 darab újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 teáskanál Worcester szósz
frissen őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A krumplit megmossuk, vízzel felöntve felforraljuk, fedő alatt 20-25 perc alatt megfőzzük, majd leöntjük róla a főzővizet. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A főtt krumplit elosztjuk a tepsiben, és krumplinyomóval jól szétnyomkodjuk úgy, hogy a formáját még megtartsa. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fokhagymát összekeverjük az olajjal, a sóval és a borssal. A szétnyomott krumplira rácsepegtetjük az olajos keveréket. A tepsit a sütő felső részébe toljuk, és a krumplit megpirítjuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.

Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.

Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.

Sütési idő: kb. 5-10 perc

Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.

Tippek:

Vegetáriánus variációhoz a szalonnakockát helyettesíthetjük 60 g fenyőmaggal. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és átsütés után a krumplit megszórjuk vele.
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.
A Héjában sült tepsis tört krumpli gyorsan elkészíthető, laktató, tartalma étel, mely körteként és egytálételkánt is beválik.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!