Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Héjában sült tepsis tört krumpli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tepsis krumplihoz:

1 kg krumpli
1 gerezd fokhagyma
50 ml étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
100 g kockázott bacon szalonna
150 g reszelt sajt, pl. Ementáli vagy Cheddar

Mártogatóshoz:

3 darab újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 teáskanál Worcester szósz
frissen őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A krumplit megmossuk, vízzel felöntve felforraljuk, fedő alatt 20-25 perc alatt megfőzzük, majd leöntjük róla a főzővizet. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A főtt krumplit elosztjuk a tepsiben, és krumplinyomóval jól szétnyomkodjuk úgy, hogy a formáját még megtartsa. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fokhagymát összekeverjük az olajjal, a sóval és a borssal. A szétnyomott krumplira rácsepegtetjük az olajos keveréket. A tepsit a sütő felső részébe toljuk, és a krumplit megpirítjuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.

Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.

Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.

Sütési idő: kb. 5-10 perc

Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.

Tippek:

Vegetáriánus variációhoz a szalonnakockát helyettesíthetjük 60 g fenyőmaggal. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és átsütés után a krumplit megszórjuk vele.
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.
A Héjában sült tepsis tört krumpli gyorsan elkészíthető, laktató, tartalma étel, mely körteként és egytálételkánt is beválik.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!