Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes gombóc

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 darab elkészítéséhez

Gombóchoz:

500 ml tej
100 g búzadara
250 g félzsíros túró
100 g porcukor

Forgatáshoz:

20 g vaj vagy margarin
kb. 60 g zsemlemorzsa

Tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Gombóc:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.

A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.

Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

Tehetünk egy-egy szem málnát vagy egy-egy darabka epret a gombócok közepébe.
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
A Grízes gombóc receptje 10-12 darab gombóc elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!