 
                Grízes gombóc
 0-20 perc között
                        0-20 perc között
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 10-12 darab
                            kb. 10-12 darab
                        Hozzávalók
Gombóchoz:
                                        500 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g búzadara
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g félzsíros túró
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Forgatáshoz:
                                        20 g vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 60 g zsemlemorzsa
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tetejére:
                                        porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Gombóc: 
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
                            A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
                                    Tehetünk egy-egy szem málnát vagy egy-egy darabka epret a gombócok közepébe. 
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
                            Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Grízes gombóc
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Gombóchoz:
                                        500 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g búzadara
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g félzsíros túró
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Forgatáshoz:
                                        20 g vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 60 g zsemlemorzsa
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tetejére:
                                        porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Gombóc: 
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
                            A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
                                    Tehetünk egy-egy szem málnát vagy egy-egy darabka epret a gombócok közepébe. 
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
                            Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes és egyéb ételek
                                    Édes és egyéb ételek
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?