
Grízes gombóc



Hozzávalók
Gombóchoz:
Forgatáshoz:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.


Grízes gombóc
Hozzávalók
kb. 10-12 darab elkészítéséhez
Gombóchoz:
Forgatáshoz:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejet egy lábasban felforraljuk, majd hozzászórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű tejbegrízzé főzzük. Letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük. A kihűlt grízt konyhai robotgéppel (habverő) fellazítjuk, majd hozzádolgozzuk a túrót, a porcukrot és a vanillincukrot. Benedvesített kézzel gombócokat formázunk a masszából.
Forgatás:
A vajat vagy margarint egy serpenyőben megolvasztjuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, és keverés közben aranybarnára pirítjuk. A gombócokat beleforgatjuk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Tetszőleges ízű lekvárral is tálalhatjuk a gombócokat.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?