Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kovászos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Kovászos kenyér

500 g liszt (bármilyen)
150 g kovász
300 ml langyos víz
1 teáskanál só
tetszés szerint olajos magok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Készítsük el a kovászt az alábbiakban leírtak szerint:
https://www.sutnijo.hu/recept/kelt-tesztak/egyeb-kelt-tesztak/30778-kovasz-keszites

Elkészítés:

A lisztet a vízzel összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva pihentetjük. Ha letelt az idő hozzágyúrjuk a 150 g kovászt és további 30 percig letakarva pihentetjük. Az idő leteltével hozzáadjuk a sót és tetszés szerint a magokat, jól átdolgozzuk és további 30-40 percig letakarva pihentetjük.

A háromszori pihentetés után egy kissé olajos edénybe átrakjuk és ismét 30 percig pihentetjük. Utána körbe-körbe a cipó oldalai alá nyúlva a közepe felé húzzuk a tésztát és jól megnyomkodjuk, majd 30 percig pihentetjük. Mindezt a folyamatot kétszer megismételjük és kétszer pihentetünk 30 percig.

A többszöri pihentetések után lisztezett deszkára rakjuk és egy téglalapot formázva óvatosan kézzel szétterítjük a tésztát.

A hosszabbik oldalon a bal és jobb oldalról is középre hajtjuk a tésztát, majd ismét felhajtjuk alulról felfelé, így egy kockát kapunk. Ismét 30 perc pihentetés jön. A hajtogatást és a pihentetést még 3-szor megismételjük.

Amint letelt a pihentetési idő tetszés szerint formázzuk és sütőformába vagy tepsibe tesszük, majd 2-3 órát pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220-240 °C (előmelegítve)

Bevagdossuk a tetejét és előmelegített sütőbe, a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Kovászos kenyér

Hozzászólások

D
Debreceni Moni
Dátum 2023. February. 10. 22:30
Hogyan kell a száritott kovászt el késziteni mert azt nem találom köszönöm
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2023. February. 13. 10:03
Kedves Debreceni Moni! Kovászt, az előkészítésnél leírt módon lehet készíteni, ami több napos folyamat. Ez a recept, az így elkészített kovásszal működik. A sütnijó oldalon, a kenyérfélék között, találhatók olyan receptek, amikben készen kapható Dr. Oetker Szárított rozskovász és Dr. Oetker Instant élesztő van. Üdvözlettel: A sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!