Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Grízes-mézes süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg puha vaj
1 kk. szódabikarbóna
2 db egész tojás
4 ek. tejföl
2 ek. méz

Krém:

25 dkg porcukor
20 dkg vaj
6 dl tej
5 ek. gríz
lekvár - ízlés szerinti mennyiségű és ízű
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

sütési hőfok: 165°C
sütési mód: alul-felül sütés

Elkészítés

Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket. A lemeztepsik hátát vajjal és liszttel vékonyan kikenjük, és hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe. A porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük. Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot, és erre kerül a csokimáz. Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.
Grízes-mézes süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!