Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors sajtos pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gyors sajtos pogácsa

50 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg zsír
10 dkg reszelt sajt
2 tojássárgája
1 kis pohár tejföl
1 tk só

Tetejére:

1 tojássárgája
1 ek tej
10 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük.
A tepsit kikenjük vagy sütőpapírral béleljük.

Elkészítés

A lisztben a margarint és a zsírt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a sajtot, a sót, a sütőport és alaposan összedolgozzuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán.
Apró pogácsákat szaggatunk belőle.
A tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és rászórjuk a reszelt sajtot.
Kb. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Sajt helyett megszórhatjuk különböző magvakkal (szezámmag, napraforgómag, stb.)
Gyors sajtos pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!