Gyors sós stangli
Hozzávalók
Tészta:
                                        60 dkg liszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 dkg margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 dl tejöl
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tojás
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        10-15 dkg reszelt sajt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        szezámmag
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés
                                    A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes keménységű tésztát készítünk. Kisodorjuk 3-4 mm vastagra, derelyemetélővel felcsíkozzuk, megkenjük a felvert egész tojással megszórjuk a sajttal és a szezámmal.
Előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük.
5 gáztepsi lesz belőle.
                            Előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük.
5 gáztepsi lesz belőle.
Tárolás
                                    Jól záró dobozban egy hétig is finom ropogós marad! Általában előbb elfogy!
                                
                            Alternatív elkészítés
                                    Én pattogatott amarant magot tettem a lisztbe, 55 dkg liszt, 5 dkg amarant. Könnyebb és finomabb a tészta.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Gyors sós stangli
Hozzávalók
Tészta:
                                        60 dkg liszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 dkg margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 dl tejöl
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tojás
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        10-15 dkg reszelt sajt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        szezámmag
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
                                    A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes keménységű tésztát készítünk. Kisodorjuk 3-4 mm vastagra, derelyemetélővel felcsíkozzuk, megkenjük a felvert egész tojással megszórjuk a sajttal és a szezámmal.
Előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük.
5 gáztepsi lesz belőle.
                            Előmelegített sütőben 190 fokon szép pirosra sütjük.
5 gáztepsi lesz belőle.
Tárolás
                                    Jól záró dobozban egy hétig is finom ropogós marad! Általában előbb elfogy!
                                
                            Alternatív elkészítés
                                    Én pattogatott amarant magot tettem a lisztbe, 55 dkg liszt, 5 dkg amarant. Könnyebb és finomabb a tészta.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?