
Gyors túrós pogácsa


Hozzávalók
Tészta:
Tetejére:
Elkészítés
Tészta:
Kivesszük a hűtőből és vékonyra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük a felvert tojással és ráhajtjuk a másik felét. 90 fokra elforgatjuk, megint kisodorjuk és megkenjük az egyik felét a felvert tojással, ráhajtjuk a másik felét, ezt még egyszer megismételjük. Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, kb.4 cm átmérőjű szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a magokkal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig pihen a pogácsa. Szép aranyszínűre sütjük.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés



Gyors túrós pogácsa
Hozzávalók
Tészta:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta:
Kivesszük a hűtőből és vékonyra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük a felvert tojással és ráhajtjuk a másik felét. 90 fokra elforgatjuk, megint kisodorjuk és megkenjük az egyik felét a felvert tojással, ráhajtjuk a másik felét, ezt még egyszer megismételjük. Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, kb.4 cm átmérőjű szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a magokkal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig pihen a pogácsa. Szép aranyszínűre sütjük.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?