Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors túrós pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg túró/sovány/
50 dkg liszt
50 dkg vaj
2 dkg só
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 egész tojás (kenéshez)

Tetejére:

1 egész felvert tojás
szezámmag
köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta:

A hozzávalókat simára összegyúrjuk. Letakarva 20 percre hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből és vékonyra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük a felvert tojással és ráhajtjuk a másik felét. 90 fokra elforgatjuk, megint kisodorjuk és megkenjük az egyik felét a felvert tojással, ráhajtjuk a másik felét, ezt még egyszer megismételjük. Majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét berácsozzuk és kiszaggatjuk, kb.4 cm átmérőjű szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a magokkal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, addig pihen a pogácsa. Szép aranyszínűre sütjük.

Alternatív elkészítés

110 db lett belőle, csak nagyon hamar elfogyott!

Személyes megjegyzés

Isteni finom, sok lesz belőle és napokig friss marad, ha előbb el nem fogy!
Gyors túrós pogácsa Gyors túrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!