Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos réteghez:

3 evőkanál kristálycukor
1500 ml 2,8%-os tej

Tortazselés réteghez:

3 csapott evőkanál kristálycukor
750 ml víz

További hozzávalók:

200 g babapiskóta
1 kg gyümölcs (vegyesen)
500 ml habtejszín (Meggle cukrászhab)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Legelőször vágjuk kockára a gyümölcsöt. Pár szebb darabot hagyjunk a tetejére díszítésnek. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd tegyük hűtőbe a végső felhasználásig.

Rétegezés 1:

A babapiskóta FELÉT!! beletesszük az üvegtál aljába.

Rétegezés 2:

A tortazseléhez a Dr. Oetker vanillincukrot, és kristálycukrot adunk, majd csomómentesre kikeverjük először kevés vízzel (10 ml), majd hozzáadjuk a több vizet, folyamatos keverés mellett felforraljuk addig, míg elkezd sűrűsödni. Egy kicsit hagyni kell hűlni, de ne dermedjen meg! Ha hűlt egy kicsit, a FELE!! adagot ráöntjük a babapiskótás alapra. A piskótát takarja be! (Ha nagyon gyorsan dermed, melegítsük vissza.)

Rétegezés 3:

Ezután erre a tortazselére rátesszük a kockára vágott gyümölcsök FELÉT! (Én: eper, narancs, és 1 dobozos barack kompótot használtam.) Szintén takarja be az előző réteget!

Rétegezés 4:

A vaníliás pudingporhoz kristálycukrot adunk, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A gyümölcsös rétegre kerül a főzött puding FELE!!

További rétegezés:

Majd a maradék hozzávalókat rátesszük ugyanabban a sorrendben, mint amivel kezdtünk. Tehát: maradék babapiskóta, tortazselé, gyümölcs kockák, puding. Ezután tegyük hűtőbe míg a puding kicsit hűl rajt.

Utolsó réteg-diszítés

Legvégül: A felvert tejszínhabot, egyenletesen elosztva, bevonjuk az egész desszert tetejét, majd díszíthetjük gyümölccsel tetszés szerint. Teljes kihűlésig, hűtőbe tesszük.

Alternatív elkészítés

3 literes üvegtálba készítettem el. Sütés nélkül, nagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető desszert. Nálam nincs az a mennyiség, ami elég lenne belőle!! :)
Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!