Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos réteghez:

3 evőkanál kristálycukor
1500 ml 2,8%-os tej

Tortazselés réteghez:

3 csapott evőkanál kristálycukor
750 ml víz

További hozzávalók:

200 g babapiskóta
1 kg gyümölcs (vegyesen)
500 ml habtejszín (Meggle cukrászhab)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Legelőször vágjuk kockára a gyümölcsöt. Pár szebb darabot hagyjunk a tetejére díszítésnek. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd tegyük hűtőbe a végső felhasználásig.

Rétegezés 1:

A babapiskóta FELÉT!! beletesszük az üvegtál aljába.

Rétegezés 2:

A tortazseléhez a Dr. Oetker vanillincukrot, és kristálycukrot adunk, majd csomómentesre kikeverjük először kevés vízzel (10 ml), majd hozzáadjuk a több vizet, folyamatos keverés mellett felforraljuk addig, míg elkezd sűrűsödni. Egy kicsit hagyni kell hűlni, de ne dermedjen meg! Ha hűlt egy kicsit, a FELE!! adagot ráöntjük a babapiskótás alapra. A piskótát takarja be! (Ha nagyon gyorsan dermed, melegítsük vissza.)

Rétegezés 3:

Ezután erre a tortazselére rátesszük a kockára vágott gyümölcsök FELÉT! (Én: eper, narancs, és 1 dobozos barack kompótot használtam.) Szintén takarja be az előző réteget!

Rétegezés 4:

A vaníliás pudingporhoz kristálycukrot adunk, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A gyümölcsös rétegre kerül a főzött puding FELE!!

További rétegezés:

Majd a maradék hozzávalókat rátesszük ugyanabban a sorrendben, mint amivel kezdtünk. Tehát: maradék babapiskóta, tortazselé, gyümölcs kockák, puding. Ezután tegyük hűtőbe míg a puding kicsit hűl rajt.

Utolsó réteg-diszítés

Legvégül: A felvert tejszínhabot, egyenletesen elosztva, bevonjuk az egész desszert tetejét, majd díszíthetjük gyümölccsel tetszés szerint. Teljes kihűlésig, hűtőbe tesszük.

Alternatív elkészítés

3 literes üvegtálba készítettem el. Sütés nélkül, nagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető desszert. Nálam nincs az a mennyiség, ami elég lenne belőle!! :)
Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!