Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos réteghez:

3 evőkanál kristálycukor
1500 ml 2,8%-os tej

Tortazselés réteghez:

3 csapott evőkanál kristálycukor
750 ml víz

További hozzávalók:

200 g babapiskóta
1 kg gyümölcs (vegyesen)
500 ml habtejszín (Meggle cukrászhab)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Legelőször vágjuk kockára a gyümölcsöt. Pár szebb darabot hagyjunk a tetejére díszítésnek. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd tegyük hűtőbe a végső felhasználásig.

Rétegezés 1:

A babapiskóta FELÉT!! beletesszük az üvegtál aljába.

Rétegezés 2:

A tortazseléhez a Dr. Oetker vanillincukrot, és kristálycukrot adunk, majd csomómentesre kikeverjük először kevés vízzel (10 ml), majd hozzáadjuk a több vizet, folyamatos keverés mellett felforraljuk addig, míg elkezd sűrűsödni. Egy kicsit hagyni kell hűlni, de ne dermedjen meg! Ha hűlt egy kicsit, a FELE!! adagot ráöntjük a babapiskótás alapra. A piskótát takarja be! (Ha nagyon gyorsan dermed, melegítsük vissza.)

Rétegezés 3:

Ezután erre a tortazselére rátesszük a kockára vágott gyümölcsök FELÉT! (Én: eper, narancs, és 1 dobozos barack kompótot használtam.) Szintén takarja be az előző réteget!

Rétegezés 4:

A vaníliás pudingporhoz kristálycukrot adunk, kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a többi tejet, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A gyümölcsös rétegre kerül a főzött puding FELE!!

További rétegezés:

Majd a maradék hozzávalókat rátesszük ugyanabban a sorrendben, mint amivel kezdtünk. Tehát: maradék babapiskóta, tortazselé, gyümölcs kockák, puding. Ezután tegyük hűtőbe míg a puding kicsit hűl rajt.

Utolsó réteg-diszítés

Legvégül: A felvert tejszínhabot, egyenletesen elosztva, bevonjuk az egész desszert tetejét, majd díszíthetjük gyümölccsel tetszés szerint. Teljes kihűlésig, hűtőbe tesszük.

Alternatív elkészítés

3 literes üvegtálba készítettem el. Sütés nélkül, nagyon könnyen, és gyorsan elkészíthető desszert. Nálam nincs az a mennyiség, ami elég lenne belőle!! :)
Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert Gyümölcsös-Babapiskótás réteges desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!