Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös birsalma crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Sütéshez:

kb. 8 hőálló forma vagy csésze (150 ml)

Birsalmakompóthoz:

2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
750 ml víz
850 g birsalma (kb. 3 darab)
80 g cukor
350 ml narancslé
75 g aszalt meggy
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 15-20 g)

Tésztához:

125 g lágy Rama margarin
80 g cukor
225 g búzaliszt
75 g apróra darabolt étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Birsalmakompót:
A citromsavat és a vizet egy tálban összekeverjük. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A cukrot egy főzőedényben közepes tűzön karamellizáljuk, majd 300 ml narancslével leöntjük, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett birsalmadarabokat, a bourbon vanília aromát és a reszelt narancshéjat. Az egészet fedő alatt 18-20 percig főzzük, míg a birsalma puha nem lesz.

Tészta:
A margarint, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, és a lisztet keverőtálban tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton morzsává keverjük. Végül a csokidarabokat is hozzákeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

A formákat egy tepsibe (kb. 35 x 40 cm) állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A meggyet hozzáadjuk a birsalmához, és további 5 perc alatt puhára főzzük. A maradék narancslevet összekeverjük a keményítővel, belekeverjük a forró birsalmás masszába, és egyszer felforraljuk.
A kompótot egyenletesen elosztjuk a formákba, majd morzsát egyenletesen rászórjuk, a tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra toljuk, majd a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A crumble-t a formákban rácson hagyjuk egy kicsit hűlni, de legjobb, ha langyosan tálaljuk.

Tippek:

A gyümölcsös birsalma crumble-höz tálalhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás öntetet vagy vaníliafagylaltot.
Több forma helyett elkészíthetjük a crumble-t egy nagy, lehetőleg magasfalú felfújtformában is.
Gyümölcsös birsalma crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!