![Gyümölcsös birsalma crumble](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31316/gyumolcsos-birsalma-crumble-14349.jpg)
Gyümölcsös birsalma crumble
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütéshez:
Birsalmakompóthoz:
Tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
A citromsavat és a vizet egy tálban összekeverjük. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A cukrot egy főzőedényben közepes tűzön karamellizáljuk, majd 300 ml narancslével leöntjük, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett birsalmadarabokat, a bourbon vanília aromát és a reszelt narancshéjat. Az egészet fedő alatt 18-20 percig főzzük, míg a birsalma puha nem lesz.
Tészta:
A margarint, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, és a lisztet keverőtálban tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton morzsává keverjük. Végül a csokidarabokat is hozzákeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
A formákat egy tepsibe (kb. 35 x 40 cm) állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A meggyet hozzáadjuk a birsalmához, és további 5 perc alatt puhára főzzük. A maradék narancslevet összekeverjük a keményítővel, belekeverjük a forró birsalmás masszába, és egyszer felforraljuk.
A kompótot egyenletesen elosztjuk a formákba, majd morzsát egyenletesen rászórjuk, a tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra toljuk, majd a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A crumble-t a formákban rácson hagyjuk egy kicsit hűlni, de legjobb, ha langyosan tálaljuk.
Tippek:
Több forma helyett elkészíthetjük a crumble-t egy nagy, lehetőleg magasfalú felfújtformában is.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Gyümölcsös birsalma crumble
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
Birsalmakompóthoz:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A citromsavat és a vizet egy tálban összekeverjük. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A cukrot egy főzőedényben közepes tűzön karamellizáljuk, majd 300 ml narancslével leöntjük, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett birsalmadarabokat, a bourbon vanília aromát és a reszelt narancshéjat. Az egészet fedő alatt 18-20 percig főzzük, míg a birsalma puha nem lesz.
Tészta:
A margarint, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, és a lisztet keverőtálban tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton morzsává keverjük. Végül a csokidarabokat is hozzákeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.
A formákat egy tepsibe (kb. 35 x 40 cm) állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A meggyet hozzáadjuk a birsalmához, és további 5 perc alatt puhára főzzük. A maradék narancslevet összekeverjük a keményítővel, belekeverjük a forró birsalmás masszába, és egyszer felforraljuk.
A kompótot egyenletesen elosztjuk a formákba, majd morzsát egyenletesen rászórjuk, a tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra toljuk, majd a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A crumble-t a formákban rácson hagyjuk egy kicsit hűlni, de legjobb, ha langyosan tálaljuk.
Tippek:
Több forma helyett elkészíthetjük a crumble-t egy nagy, lehetőleg magasfalú felfújtformában is.
![Gyümölcsös birsalma crumble](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31316/gyumolcsos-birsalma-crumble-14349.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?