Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös birsalma crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Sütéshez:

kb. 8 hőálló forma vagy csésze (150 ml)

Birsalmakompóthoz:

2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
750 ml víz
850 g birsalma (kb. 3 darab)
80 g cukor
350 ml narancslé
75 g aszalt meggy
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 15-20 g)

Tésztához:

125 g lágy Rama margarin
80 g cukor
225 g búzaliszt
75 g apróra darabolt étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Birsalmakompót:
A citromsavat és a vizet egy tálban összekeverjük. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A cukrot egy főzőedényben közepes tűzön karamellizáljuk, majd 300 ml narancslével leöntjük, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett birsalmadarabokat, a bourbon vanília aromát és a reszelt narancshéjat. Az egészet fedő alatt 18-20 percig főzzük, míg a birsalma puha nem lesz.

Tészta:
A margarint, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, és a lisztet keverőtálban tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton morzsává keverjük. Végül a csokidarabokat is hozzákeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

A formákat egy tepsibe (kb. 35 x 40 cm) állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A meggyet hozzáadjuk a birsalmához, és további 5 perc alatt puhára főzzük. A maradék narancslevet összekeverjük a keményítővel, belekeverjük a forró birsalmás masszába, és egyszer felforraljuk.
A kompótot egyenletesen elosztjuk a formákba, majd morzsát egyenletesen rászórjuk, a tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra toljuk, majd a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A crumble-t a formákban rácson hagyjuk egy kicsit hűlni, de legjobb, ha langyosan tálaljuk.

Tippek:

A gyümölcsös birsalma crumble-höz tálalhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás öntetet vagy vaníliafagylaltot.
Több forma helyett elkészíthetjük a crumble-t egy nagy, lehetőleg magasfalú felfújtformában is.
Gyümölcsös birsalma crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
53 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!