Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös birsalma crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

Sütéshez:

kb. 8 hőálló forma vagy csésze (150 ml)

Birsalmakompóthoz:

2 teáskanál Dr. Oetker Citromsav
750 ml víz
850 g birsalma (kb. 3 darab)
80 g cukor
350 ml narancslé
75 g aszalt meggy
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő (kb. 15-20 g)

Tésztához:

125 g lágy Rama margarin
80 g cukor
225 g búzaliszt
75 g apróra darabolt étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Birsalmakompót:
A citromsavat és a vizet egy tálban összekeverjük. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és szeletekre vágjuk. Beletesszük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A cukrot egy főzőedényben közepes tűzön karamellizáljuk, majd 300 ml narancslével leöntjük, és addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett birsalmadarabokat, a bourbon vanília aromát és a reszelt narancshéjat. Az egészet fedő alatt 18-20 percig főzzük, míg a birsalma puha nem lesz.

Tészta:
A margarint, a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, és a lisztet keverőtálban tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) alacsony fokozaton morzsává keverjük. Végül a csokidarabokat is hozzákeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

A formákat egy tepsibe (kb. 35 x 40 cm) állítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C(előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A meggyet hozzáadjuk a birsalmához, és további 5 perc alatt puhára főzzük. A maradék narancslevet összekeverjük a keményítővel, belekeverjük a forró birsalmás masszába, és egyszer felforraljuk.
A kompótot egyenletesen elosztjuk a formákba, majd morzsát egyenletesen rászórjuk, a tepsit a sütő középső részébe lévő rácsra toljuk, majd a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

A crumble-t a formákban rácson hagyjuk egy kicsit hűlni, de legjobb, ha langyosan tálaljuk.

Tippek:

A gyümölcsös birsalma crumble-höz tálalhatunk Dr. Oetker Bourbon vaníliás öntetet vagy vaníliafagylaltot.
Több forma helyett elkészíthetjük a crumble-t egy nagy, lehetőleg magasfalú felfújtformában is.
Gyümölcsös birsalma crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!