Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös epres tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Piskótatésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
70 g cukor
80 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
sütő- és ételszínezék, zöld és piros

Töltelékhez:

250 g eper
300 ml hideg habtejszín
150 g görög joghurt (10% zsírtartalmú)
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tepsit, és béleljük ki sütőpapírral, a papírt a tepsi nyitott oldalán gyűrjük össze, hogy egy hajtást képezzen, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Vegyünk ki 1 evőkanálnyi tésztát, színezzük zöldre az ételfestékkel, és öntsük egy kis fagyasztózacskóba. Ezután vegyünk ki 3 evőkanálnyit, színezzük be a piros ételfestékkel, és öntsük szintén egy kis fagyasztózacskóba. Öntsük a maradék piskótatésztát a tepsire és simítsuk el. Vágjunk le egy kis sarkot a piros tésztát tartalmazó fagyasztózacskóból, és nyomjunk kis eper formákat a tésztára. A másik zacskóból vágjunk le egy kis sarkot, és a zöld tésztát nyomjuk az eper tetejére, mintha a levele lenne. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki a munkafelületre, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.

Lazítsuk ki a piskótát (figyelem: a héja a munkafelülethez fog ragadni), és helyezzük egy másik sütőpapírra úgy, hogy az eper alulra kerüljön. Vegyük le a sütőpapírt.

Töltelék:
Gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A tejszínt 1 tasak zselatin fixszel kemény habbá verjük. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak zselatin fixszel, majd keverjük bele a cukrot és a Finesse-t. Keverjük a tejszínt a joghurtos keverékhez. A piskótára kenjük rá a tölteléket úgy, hogy mindkét hosszanti oldalon 1 cm-es szegélyt hagyjunk. Szórjuk meg az eperrel. Tekerjük fel a hosszú oldalánál és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Tipp:

A piskóta tekercs jól fagyasztható.
Gyümölcsös epres tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!