Gyümölcsös epres tekercs
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Piskótatésztához:
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
70 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
sütő- és ételszínezék, zöld és piros
Töltelékhez:
250 g eper
300 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
150 g görög joghurt (10% zsírtartalmú)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit, és béleljük ki sütőpapírral, a papírt a tepsi nyitott oldalán gyűrjük össze, hogy egy hajtást képezzen, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Vegyünk ki 1 evőkanálnyi tésztát, színezzük zöldre az ételfestékkel, és öntsük egy kis fagyasztózacskóba. Ezután vegyünk ki 3 evőkanálnyit, színezzük be a piros ételfestékkel, és öntsük szintén egy kis fagyasztózacskóba. Öntsük a maradék piskótatésztát a tepsire és simítsuk el. Vágjunk le egy kis sarkot a piros tésztát tartalmazó fagyasztózacskóból, és nyomjunk kis eper formákat a tésztára. A másik zacskóból vágjunk le egy kis sarkot, és a zöld tésztát nyomjuk az eper tetejére, mintha a levele lenne. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki a munkafelületre, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Lazítsuk ki a piskótát (figyelem: a héja a munkafelülethez fog ragadni), és helyezzük egy másik sütőpapírra úgy, hogy az eper alulra kerüljön. Vegyük le a sütőpapírt.
Töltelék:
Gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A tejszínt 1 tasak zselatin fixszel kemény habbá verjük. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak zselatin fixszel, majd keverjük bele a cukrot és a Finesse-t. Keverjük a tejszínt a joghurtos keverékhez. A piskótára kenjük rá a tölteléket úgy, hogy mindkét hosszanti oldalon 1 cm-es szegélyt hagyjunk. Szórjuk meg az eperrel. Tekerjük fel a hosszú oldalánál és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Vegyünk ki 1 evőkanálnyi tésztát, színezzük zöldre az ételfestékkel, és öntsük egy kis fagyasztózacskóba. Ezután vegyünk ki 3 evőkanálnyit, színezzük be a piros ételfestékkel, és öntsük szintén egy kis fagyasztózacskóba. Öntsük a maradék piskótatésztát a tepsire és simítsuk el. Vágjunk le egy kis sarkot a piros tésztát tartalmazó fagyasztózacskóból, és nyomjunk kis eper formákat a tésztára. A másik zacskóból vágjunk le egy kis sarkot, és a zöld tésztát nyomjuk az eper tetejére, mintha a levele lenne. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki a munkafelületre, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Lazítsuk ki a piskótát (figyelem: a héja a munkafelülethez fog ragadni), és helyezzük egy másik sütőpapírra úgy, hogy az eper alulra kerüljön. Vegyük le a sütőpapírt.
Töltelék:
Gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A tejszínt 1 tasak zselatin fixszel kemény habbá verjük. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak zselatin fixszel, majd keverjük bele a cukrot és a Finesse-t. Keverjük a tejszínt a joghurtos keverékhez. A piskótára kenjük rá a tölteléket úgy, hogy mindkét hosszanti oldalon 1 cm-es szegélyt hagyjunk. Szórjuk meg az eperrel. Tekerjük fel a hosszú oldalánál és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Tipp:
A piskóta tekercs jól fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Gyümölcsös epres tekercs
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Piskótatésztához:
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
70 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
sütő- és ételszínezék, zöld és piros
Töltelékhez:
250 g eper
300 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
150 g görög joghurt (10% zsírtartalmú)
50 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit, és béleljük ki sütőpapírral, a papírt a tepsi nyitott oldalán gyűrjük össze, hogy egy hajtást képezzen, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Vegyünk ki 1 evőkanálnyi tésztát, színezzük zöldre az ételfestékkel, és öntsük egy kis fagyasztózacskóba. Ezután vegyünk ki 3 evőkanálnyit, színezzük be a piros ételfestékkel, és öntsük szintén egy kis fagyasztózacskóba. Öntsük a maradék piskótatésztát a tepsire és simítsuk el. Vágjunk le egy kis sarkot a piros tésztát tartalmazó fagyasztózacskóból, és nyomjunk kis eper formákat a tésztára. A másik zacskóból vágjunk le egy kis sarkot, és a zöld tésztát nyomjuk az eper tetejére, mintha a levele lenne. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki a munkafelületre, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Lazítsuk ki a piskótát (figyelem: a héja a munkafelülethez fog ragadni), és helyezzük egy másik sütőpapírra úgy, hogy az eper alulra kerüljön. Vegyük le a sütőpapírt.
Töltelék:
Gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A tejszínt 1 tasak zselatin fixszel kemény habbá verjük. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak zselatin fixszel, majd keverjük bele a cukrot és a Finesse-t. Keverjük a tejszínt a joghurtos keverékhez. A piskótára kenjük rá a tölteléket úgy, hogy mindkét hosszanti oldalon 1 cm-es szegélyt hagyjunk. Szórjuk meg az eperrel. Tekerjük fel a hosszú oldalánál és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Vegyünk ki 1 evőkanálnyi tésztát, színezzük zöldre az ételfestékkel, és öntsük egy kis fagyasztózacskóba. Ezután vegyünk ki 3 evőkanálnyit, színezzük be a piros ételfestékkel, és öntsük szintén egy kis fagyasztózacskóba. Öntsük a maradék piskótatésztát a tepsire és simítsuk el. Vágjunk le egy kis sarkot a piros tésztát tartalmazó fagyasztózacskóból, és nyomjunk kis eper formákat a tésztára. A másik zacskóból vágjunk le egy kis sarkot, és a zöld tésztát nyomjuk az eper tetejére, mintha a levele lenne. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki a munkafelületre, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Lazítsuk ki a piskótát (figyelem: a héja a munkafelülethez fog ragadni), és helyezzük egy másik sütőpapírra úgy, hogy az eper alulra kerüljön. Vegyük le a sütőpapírt.
Töltelék:
Gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A tejszínt 1 tasak zselatin fixszel kemény habbá verjük. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak zselatin fixszel, majd keverjük bele a cukrot és a Finesse-t. Keverjük a tejszínt a joghurtos keverékhez. A piskótára kenjük rá a tölteléket úgy, hogy mindkét hosszanti oldalon 1 cm-es szegélyt hagyjunk. Szórjuk meg az eperrel. Tekerjük fel a hosszú oldalánál és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Tipp:
A piskóta tekercs jól fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?