
Gyümölcsös epres tekercs



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Vegyünk ki 1 evőkanálnyi tésztát, színezzük zöldre az ételfestékkel, és öntsük egy kis fagyasztózacskóba. Ezután vegyünk ki 3 evőkanálnyit, színezzük be a piros ételfestékkel, és öntsük szintén egy kis fagyasztózacskóba. Öntsük a maradék piskótatésztát a tepsire és simítsuk el. Vágjunk le egy kis sarkot a piros tésztát tartalmazó fagyasztózacskóból, és nyomjunk kis eper formákat a tésztára. A másik zacskóból vágjunk le egy kis sarkot, és a zöld tésztát nyomjuk az eper tetejére, mintha a levele lenne. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki a munkafelületre, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Lazítsuk ki a piskótát (figyelem: a héja a munkafelülethez fog ragadni), és helyezzük egy másik sütőpapírra úgy, hogy az eper alulra kerüljön. Vegyük le a sütőpapírt.
Töltelék:
Gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A tejszínt 1 tasak zselatin fixszel kemény habbá verjük. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak zselatin fixszel, majd keverjük bele a cukrot és a Finesse-t. Keverjük a tejszínt a joghurtos keverékhez. A piskótára kenjük rá a tölteléket úgy, hogy mindkét hosszanti oldalon 1 cm-es szegélyt hagyjunk. Szórjuk meg az eperrel. Tekerjük fel a hosszú oldalánál és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Tipp:


Gyümölcsös epres tekercs
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35 x 40 cm):
Piskótatésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. Vegyünk ki 1 evőkanálnyi tésztát, színezzük zöldre az ételfestékkel, és öntsük egy kis fagyasztózacskóba. Ezután vegyünk ki 3 evőkanálnyit, színezzük be a piros ételfestékkel, és öntsük szintén egy kis fagyasztózacskóba. Öntsük a maradék piskótatésztát a tepsire és simítsuk el. Vágjunk le egy kis sarkot a piros tésztát tartalmazó fagyasztózacskóból, és nyomjunk kis eper formákat a tésztára. A másik zacskóból vágjunk le egy kis sarkot, és a zöld tésztát nyomjuk az eper tetejére, mintha a levele lenne. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki a munkafelületre, és hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Lazítsuk ki a piskótát (figyelem: a héja a munkafelülethez fog ragadni), és helyezzük egy másik sütőpapírra úgy, hogy az eper alulra kerüljön. Vegyük le a sütőpapírt.
Töltelék:
Gondosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd vágjuk apró darabokra. A tejszínt 1 tasak zselatin fixszel kemény habbá verjük. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak zselatin fixszel, majd keverjük bele a cukrot és a Finesse-t. Keverjük a tejszínt a joghurtos keverékhez. A piskótára kenjük rá a tölteléket úgy, hogy mindkét hosszanti oldalon 1 cm-es szegélyt hagyjunk. Szórjuk meg az eperrel. Tekerjük fel a hosszú oldalánál és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?