Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsös-tejszínes túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a lapokhoz:

2 tojás
10 dkg cukor
17,5 dkg liszt
0,75 dl olaj
0,75 dkg tej
4 dkg cukor (a tojáshabhoz)

krémhez:

300 g túró
4 dl tejszín
1 dl tejföl
kb. 5 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
1 cs Dr. Oetker Vanillincukor vagy 1 kk vaníliakivonat
1 púpos ek. Dr Oetker Őrölt zselatin
1 dl tej vagy gyümölcslé
1 üveg őszibarackbefőtt (nagy)
1 normál ananászbefőtt

tortazseléhez:

1 dl őszibaracklé (a konzerv leve)

Díszítéshez:

30-35 db babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A torta hozzávalóihoz a tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét habbá verjük a cukorral, és a többi hozzávalóból készített egyveleghez keverjük és kisütjük.
A tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot, túrót botmixerrel krémessé kavarjuk (vagy leturmixoljuk).
Az étkezési zselatint a tejjel elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük, félretesszük.
A nagyon hideg tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a túrós pépet, majd a krémből 1 kanálnyit elkeverünk a zselatinban, majd több részletben hozzáadjuk a zselatint a krémhez. A krém kb. 1/3-át félretesszük a tetejére és az oldalára. A barackból félreteszünk 2-3 fél barackot díszítésnek, a többit felkockázzuk. A maradék krémhez hozzáadjuk a darabolt ananász kb. 2/3-át és a kockázott barackot, elkeverjük benne.
A lapot kettévágjuk, az egyiket a tortatálra tesszük, köré tesszük a tortagyűrűt, majd ráhalmozzuk a túrós gyümölcsös krémet, rá a másik lap, majd a tetejét megkenjük egy kevés gyümölcs nélküli krémmel, a maradékot félretesszük az oldalára. Betesszük hűtőbe dermedni 2-3 órára. Ezután levesszük róla a tortagyűrűt, a maradék krémmel megkenjük az oldalát (ez egy kicsit nehézkes, mert ez idő alatt az is megköt, de megoldható, mivel nem kell, hogy szép legyen, úgyis eltakarja a babapiskóta), majd körberakjuk babapiskótával.
Tetejét tetszés szerint kirakjuk gyümölccsel, majd elkészítjük a tortazselét (én a barackélben főztem), majd ráöntjük a gyümölcsökre. Megvárjuk, hogy ez is megkössön, majd masnit kötünk a tortára dísznek.
Gyümölcsös-tejszínes túrótorta Gyümölcsös-tejszínes túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!