
Gyümölcsrizses rétes


Hozzávalók
Tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
A hintéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A közben kiolvadt erdei gyümölcsnek leszűrjük a levét. A gyümölcsöt összeforgatjuk a rizzsel. A réteslapok átkenéséhez elkeverjük a tejfölt a tojással és az olajjal. Enyhén nedves konyharuhára terítjük az első réteslapot, ecsettel átkenjük a tejfölös keverékkel, ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük.
A következő lapot kenés után vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az egyik hosszanti oldalán elosztjuk a gyümölcsrizs felét. 1-1 cm szélességben visszahajtjuk az alsó és a felső szélt, hogy ne folyjon ki a töltelék, és konyharuhával föltekerjük a rétest. Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, és kívülről is lekenjük a tojásos-olajos tejföllel. Ugyanígy elkészítjük a második rudat.
175 fokra melegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.


Gyümölcsrizses rétes
Hozzávalók
Tésztához:
A töltelékhez:
A kenéshez:
A hintéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A közben kiolvadt erdei gyümölcsnek leszűrjük a levét. A gyümölcsöt összeforgatjuk a rizzsel. A réteslapok átkenéséhez elkeverjük a tejfölt a tojással és az olajjal. Enyhén nedves konyharuhára terítjük az első réteslapot, ecsettel átkenjük a tejfölös keverékkel, ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük.
A következő lapot kenés után vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az egyik hosszanti oldalán elosztjuk a gyümölcsrizs felét. 1-1 cm szélességben visszahajtjuk az alsó és a felső szélt, hogy ne folyjon ki a töltelék, és konyharuhával föltekerjük a rétest. Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, és kívülről is lekenjük a tojásos-olajos tejföllel. Ugyanígy elkészítjük a második rudat.
175 fokra melegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?