Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyümölcsrizses rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 csomag friss, hűtött réteslap (6 db-os)

A töltelékhez:

22 dkg rizs
4 dl tej
csipet só
1 vaníliarúd / ízlés szerint vanília aroma
5 evőkanál cukor
35 dkg fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs

A kenéshez:

1,5 dl tejföl
1 tojás
30 ml olaj

A hintéshez:

kevés zsemlemorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A gyümölcsöt kivesszük a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni. Közben a rizst felforraljuk annyi vízzel, amennyi ellepi. Adunk hozzá egy csipet sót, egy felhasított vanília rudat (vagy vanília aromát), és apránként ráöntjük a tejet. Lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára főzzük, ha kész, édesítjük. (több tejet is használhatunk, ha a rizs nem elég puha) Teljesen sűrű, krémes rizst kell kapnunk. Kihűtjük.
A közben kiolvadt erdei gyümölcsnek leszűrjük a levét. A gyümölcsöt összeforgatjuk a rizzsel. A réteslapok átkenéséhez elkeverjük a tejfölt a tojással és az olajjal. Enyhén nedves konyharuhára terítjük az első réteslapot, ecsettel átkenjük a tejfölös keverékkel, ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük.
A következő lapot kenés után vékonyan meghintjük zsemlemorzsával, majd az egyik hosszanti oldalán elosztjuk a gyümölcsrizs felét. 1-1 cm szélességben visszahajtjuk az alsó és a felső szélt, hogy ne folyjon ki a töltelék, és konyharuhával föltekerjük a rétest. Sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, és kívülről is lekenjük a tojásos-olajos tejföllel. Ugyanígy elkészítjük a második rudat.
175 fokra melegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Gyümölcsrizses rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!