Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos diós meggyes piskóta !

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói:

tojás 6 db
cukor 6 evőkanál
6 evőkanál liszt
2 evőkanál víz
darált dió 4 evőkanál
só egy csipet
magozott meggy 15 dkg

A krém hozzávalói:

cukrásztejszín 3 dl
sárgabarack dzsem 2 evőkanál
kandírozott cseresznye 10 dkg
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lecsurgatott meggyeket egyenként darált dióba mártjuk,és egyenletesen a diós piskótába rakjuk.

180 c sütőbe toljuk 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük ,hogy meg sült -e a piskóta.

A Diós meggyes piskóta díszítése!

Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a piskóta addig felverjük a tejszínt .

A piskótát kiborítjuk a tepsiből tálcára tesszük,megkenjük a tetejét sárgabarack dzsemmel .A tetejére ráhalmozzuk a felvert tejszín elsimítjuk.A maradék tejszínhabot habzsákba tesszük és kis rózsákkal kidíszítjük. A habrózsák közepébe egy -egy kandírozott cseresznyét teszünk

A piskóta elkészítése!

Elkészítés : a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a 2 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot és fehéredésig felverjük.

Elkészítés

A tojás fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni habnak, amikor kezd habosodni, akkor apránként hozzá adjuk a cukrot és kemény, fényes habot verünk,

Elkészítés

A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, összekeverjük, majd a kemény habból 3 kanállal fellazítjuk a tésztát, majd apránként belekeverjük a többi tojásfehérje habot körkörös laza mozdulatokkal, hogy ne törjük.

Kizsírozott lisztezett tepsibe simítjuk.

Alternatív elkészítés

A tejszín mindig nagyon hidegen kell felverni ,mert akkor lesz kemény a hab. Ha meleg akkor nem lehet felverni a tejszínt!
Habos diós meggyes piskóta ! Habos diós meggyes piskóta !

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!