Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos epres kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg vaj vagy margarin
40 dkg liszt
15 dkg cukor
3 tojás
csipetnyi só
125 ml tej
30 dkg eper

Hab:

3 tojásfehérje
ízlés szerint cukor
1 evőkanál étkezési keményítő

Díszítés:

10-15 szem eper
1 tasak tejszínhabpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a puha vajat vagy margarint elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a tojásokat egyenként hozzáadjuk és simára keverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval elvegyítjük és a tejjel felváltva a tojásos-vajas masszához adjuk. A tésztát tepsibe kanalazzuk és a darabokra vágott epret rárakjuk. Forró sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a keményítőt és a forró tésztára simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg szép aranysárga lesz a hab.
Miután kihűlt, kockára szeleteljük.
10-15 szem epret pépesítünk, hozzáadjuk a tejszínhabport és jó keményre kavarjuk mixerrel. Minden kocka tetejére eprerhab rózsákat nyomunk.

Személyes megjegyzés

Eper helyett akármilyen szezongyümölccsel elkészíthető.
Habos epres kocka Habos epres kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!