Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hagymás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hagymás pogácsa

50 dkg liszt
12,5 dkg puha margarin
1 nagy vagy 2 közepes fej vöröshagyma
1 ek olíva olaj
2 dkg só
2,5 dkg élesztő
kb. 1 dl langyos tej
1 tk cukor
2 tojássárgája
0,8 dl tejföl
tojásfehérje (a kenéshez)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A hűtött hozzávalókat felhasználás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten "melegedni".

Elkészítés

A hagymát kb. fél cm-es kockákra vágjuk, majd egy evőkanál olíva olajon jól megpirítjuk. Kissé megsózzuk, esetleg borsot is tehetünk rá.
Az élesztőt kevés cukorral a tejben felfuttatjuk.
A tejfölt elkeverjük a tojással.
Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, a hagymát is beleértve.
Meleg helyen hagyjuk jól megkelni.
Két cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a tepsin hagyjuk még egy keveset kelni. Megkenjük tojásfehérjével, majd ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, sajttal, köménymaggal.
Előmelegített sütőben 220-230 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

2 nagy tepsire való.

Alternatív elkészítés

Fontos, hogy forró legyen a sütő, mert így lesz belül puha a pogi. Én nem szaggatni szoktam, hanem egy pizza vágó késsel gyorsan kockákra vágom, így hamarabb megvan, és nem lesz kimaradt tészta, amit újra kellene gyúrni, formázni.
Hagymás pogácsa Hagymás pogácsa Hagymás pogácsa Hagymás pogácsa

Hozzászólások

G
Györke-Fodor Andrea
Dátum 2020. September. 26. 12:06
Imadom ezt a receptet. Vegre egy pogi recept amiben pontosan fel van tuntetve mennyi so kell bele 😊. Mar nagyonsokszor elkeszitettem sosem okozott csalodast 😊

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!