
Hamburger torta


Hozzávalók
Tészta:
Húspogácsához:
Szószhoz:
Sajthoz:
Elkészítés
Előkészítés
Sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A puha vajat robotgéppel habosra kevertem és apránként hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és addig kevertem, míg krémes nem lett.
Egyenként hozzáadtam a tojásokat, majd a lisztkeveréket a tejjel váltakozva belekevertem.
180 fokon kb. 40-45 percig sütöttem.
A megsült piskótát miután kihűlt félbevágtam, mindkét fél lap aljából lefaragtam és kicsit az oldalát is kisebbre faragtam.
A marcipánmasszát négyzet alakúra sodortam és rátettem az alsó lapra.
A húspogácsához a vizet, a cukrot és a kakaót összeforraltam és leöntöttem vele a lefaragott morzsát. A masszát rákentem a marcipánmasszára.
A szószhoz a tojásfehérjét összekevertem a citromlével és a cukorral. Majd három részre osztottam, és megszíneztem ételfestékkel.
A húspogácsa tetejére nyomtam a három féle szószt.
Ráhelyeztem a "zsemle" tetejét, amire marcipánmasszát reszeltem.


Hamburger torta
Hozzávalók
Tészta:
Szószhoz:
Sajthoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
A puha vajat robotgéppel habosra kevertem és apránként hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és addig kevertem, míg krémes nem lett.
Egyenként hozzáadtam a tojásokat, majd a lisztkeveréket a tejjel váltakozva belekevertem.
180 fokon kb. 40-45 percig sütöttem.
A megsült piskótát miután kihűlt félbevágtam, mindkét fél lap aljából lefaragtam és kicsit az oldalát is kisebbre faragtam.
A marcipánmasszát négyzet alakúra sodortam és rátettem az alsó lapra.
A húspogácsához a vizet, a cukrot és a kakaót összeforraltam és leöntöttem vele a lefaragott morzsát. A masszát rákentem a marcipánmasszára.
A szószhoz a tojásfehérjét összekevertem a citromlével és a cukorral. Majd három részre osztottam, és megszíneztem ételfestékkel.
A húspogácsa tetejére nyomtam a három féle szószt.
Ráhelyeztem a "zsemle" tetejét, amire marcipánmasszát reszeltem.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?