Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamburger torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

150 g mézespuszedli (robotgépben finoman összemorzsolt)
200 g rétesliszt
250 g puha vaj
180 g porcukor
4 tojás
5 ek. tej

Húspogácsához:

75 g porcukor
3/4 liter víz

Szószhoz:

1/4 tojásfehérje
80 g porcukor
1/2 kk. citromlé
piros, sárga, zöld ételfesték

Sajthoz:

10 dkg sárga marcipánmassza
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a morzsolt puszedlit, a lisztet és a sütőport összekevertem.
A puha vajat robotgéppel habosra kevertem és apránként hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és addig kevertem, míg krémes nem lett.
Egyenként hozzáadtam a tojásokat, majd a lisztkeveréket a tejjel váltakozva belekevertem.
180 fokon kb. 40-45 percig sütöttem.
A megsült piskótát miután kihűlt félbevágtam, mindkét fél lap aljából lefaragtam és kicsit az oldalát is kisebbre faragtam.
A marcipánmasszát négyzet alakúra sodortam és rátettem az alsó lapra.
A húspogácsához a vizet, a cukrot és a kakaót összeforraltam és leöntöttem vele a lefaragott morzsát. A masszát rákentem a marcipánmasszára.
A szószhoz a tojásfehérjét összekevertem a citromlével és a cukorral. Majd három részre osztottam, és megszíneztem ételfestékkel.
A húspogácsa tetejére nyomtam a három féle szószt.
Ráhelyeztem a "zsemle" tetejét, amire marcipánmasszát reszeltem.
Hamburger torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!