Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hamburger torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

150 g mézespuszedli (robotgépben finoman összemorzsolt)
200 g rétesliszt
250 g puha vaj
180 g porcukor
4 tojás
5 ek. tej

Húspogácsához:

75 g porcukor
3/4 liter víz

Szószhoz:

1/4 tojásfehérje
80 g porcukor
1/2 kk. citromlé
piros, sárga, zöld ételfesték

Sajthoz:

10 dkg sárga marcipánmassza
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a morzsolt puszedlit, a lisztet és a sütőport összekevertem.
A puha vajat robotgéppel habosra kevertem és apránként hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és addig kevertem, míg krémes nem lett.
Egyenként hozzáadtam a tojásokat, majd a lisztkeveréket a tejjel váltakozva belekevertem.
180 fokon kb. 40-45 percig sütöttem.
A megsült piskótát miután kihűlt félbevágtam, mindkét fél lap aljából lefaragtam és kicsit az oldalát is kisebbre faragtam.
A marcipánmasszát négyzet alakúra sodortam és rátettem az alsó lapra.
A húspogácsához a vizet, a cukrot és a kakaót összeforraltam és leöntöttem vele a lefaragott morzsát. A masszát rákentem a marcipánmasszára.
A szószhoz a tojásfehérjét összekevertem a citromlével és a cukorral. Majd három részre osztottam, és megszíneztem ételfestékkel.
A húspogácsa tetejére nyomtam a három féle szószt.
Ráhelyeztem a "zsemle" tetejét, amire marcipánmasszát reszeltem.
Hamburger torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!