
Hamis háromlapos zserbó


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Csokimázhoz:
Elkészítés
Elkészítés
2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
4. Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
7. A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
9. Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
10. Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)


Hamis háromlapos zserbó
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk az elsőt.
3. Vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszurkáljuk villával.
4. Megkenjük alaposan lekvárral, majd az előzőleg ledarált diót összekeverjük a porcukorral.
5. Megszórjuk a lekvár tetejét úgy, hogy még egy lapra való mennyiség maradjon belőle.
6. Majd a következő lappal ugyanígy járunk el. Nyújtjuk, szurkáljuk, kenjük, szórjuk.
7. A legutolsó lapot, a harmadikat, csak szurkáljuk.
8. Megsütjük. (Akkor jó, mikor a széle barnul.)
9. Mikor kihűlt, elkészítjük a mázat a tetejére. Vizet, cukrot, kakaót összeforraljuk, kevés hűlés után simára keverjük a vajjal.
10. Bevonjuk vele a tésztánkat. (Másnapra lesz tökéletesen megszáradva a teteje.)

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?