Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Havasi gyopár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Barna tészta:

15 dkg liszt
5 dkg margarin
7 dkg cukor
1 evőkanál tejföl

Fehér tészta:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 db tojás
3-4 evőkanál tejföl
baracklekvár
15 dkg durvára vágott dió

Krém:

0,5 l tej
3 ek. liszt (púpos)
30 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére:

2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Barna tésztát összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.
Az apróra vágott diót, felforrósított serpenyőben megpirítjuk, így intenzívebb az íze. A fehér tésztát jól összedolgozzuk, és három cipót készítünk belőle.
Egyenként kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett, gáztepsi hátára tesszük, megkenjük baracklekvárral, a barna tészta 1/3-át ráreszeljük, megszórjuk apróra vágott dióval, így sütjük meg mindhárom lapot.
Előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Figyelni kell rá, nehogy túlsüljön.
A krém:
A tej felét felforraljuk az összes cukorral, közben a maradék tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
Hozzáöntjük a cukros tejhez, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrot, amikor már félrehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, akkor elektromos habverővel elkezdjük keverni, miközben a puha, szobahőmérsékletű margarint szinte kanalanként adogatjuk hozzá. Addig keverjük, amíg egy hófehér, nagyon könnyű, habos krémet nem kapunk! A kisült lapok közé töltjük.
A tojásfehérjét, a porcukorral gőz felett habosra kavarjuk, rásimítjuk a tésztára, és olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Másnap szeletelhető.

Alternatív elkészítés

Elsőre én nem tettem rá a porcukros tojásfehérjét, de legközelebb megteszem:)
Porcukorral is le lehet szórni, ki hogy szereti!
Kicsit macerás, de nagyon finom és mutatós süti!
Havasi gyopár Havasi gyopár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!