
Havasi gyopár


Hozzávalók
Barna tészta:
Fehér tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Az apróra vágott diót, felforrósított serpenyőben megpirítjuk, így intenzívebb az íze. A fehér tésztát jól összedolgozzuk, és három cipót készítünk belőle.
Egyenként kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett, gáztepsi hátára tesszük, megkenjük baracklekvárral, a barna tészta 1/3-át ráreszeljük, megszórjuk apróra vágott dióval, így sütjük meg mindhárom lapot.
Előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Figyelni kell rá, nehogy túlsüljön.
A krém:
A tej felét felforraljuk az összes cukorral, közben a maradék tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
Hozzáöntjük a cukros tejhez, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrot, amikor már félrehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, akkor elektromos habverővel elkezdjük keverni, miközben a puha, szobahőmérsékletű margarint szinte kanalanként adogatjuk hozzá. Addig keverjük, amíg egy hófehér, nagyon könnyű, habos krémet nem kapunk! A kisült lapok közé töltjük.
A tojásfehérjét, a porcukorral gőz felett habosra kavarjuk, rásimítjuk a tésztára, és olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Másnap szeletelhető.
Alternatív elkészítés
Porcukorral is le lehet szórni, ki hogy szereti!
Kicsit macerás, de nagyon finom és mutatós süti!



Havasi gyopár
Hozzávalók
Barna tészta:
Fehér tészta:
Krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az apróra vágott diót, felforrósított serpenyőben megpirítjuk, így intenzívebb az íze. A fehér tésztát jól összedolgozzuk, és három cipót készítünk belőle.
Egyenként kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett, gáztepsi hátára tesszük, megkenjük baracklekvárral, a barna tészta 1/3-át ráreszeljük, megszórjuk apróra vágott dióval, így sütjük meg mindhárom lapot.
Előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Figyelni kell rá, nehogy túlsüljön.
A krém:
A tej felét felforraljuk az összes cukorral, közben a maradék tejet csomómentesen elkeverjük a liszttel.
Hozzáöntjük a cukros tejhez, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrot, amikor már félrehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, akkor elektromos habverővel elkezdjük keverni, miközben a puha, szobahőmérsékletű margarint szinte kanalanként adogatjuk hozzá. Addig keverjük, amíg egy hófehér, nagyon könnyű, habos krémet nem kapunk! A kisült lapok közé töltjük.
A tojásfehérjét, a porcukorral gőz felett habosra kavarjuk, rásimítjuk a tésztára, és olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Másnap szeletelhető.
Alternatív elkészítés
Porcukorral is le lehet szórni, ki hogy szereti!
Kicsit macerás, de nagyon finom és mutatós süti!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?