Házi mézes krémes
Hozzávalók
Házi mézes krémes
50 dkg leveles tészta
1 tasak Dr. Oetker Házi krémes krém
900 ml tej
2,5 dl tejszín
3-4 ek. olvasztott méz
Elkészítés
Elkészítés
A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb. 30x20 cm) kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük.). A Házi krémes port elkészítjük a zacskón szereplő utasítás szerint. A tejszínhabot felverjük, majd a felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe. A másik felét félre tesszük. A leveles lapokat meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rákenjük a krémet. Folytatjuk a rétegezést, az utolsó szintre rákenjük a maradék tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot, és ha maradt krém azt is vékonyan bekenjük vele, ha nem az se gond, akkor csokit olvasztunk rá, vagy reszelt csokival díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Kedvencnek jelölöm
Házi mézes krémes
Hozzávalók
Házi mézes krémes
50 dkg leveles tészta
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
900 ml tej
2,5 dl tejszín
3-4 ek. olvasztott méz
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb. 30x20 cm) kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük.). A Házi krémes port elkészítjük a zacskón szereplő utasítás szerint. A tejszínhabot felverjük, majd a felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe. A másik felét félre tesszük. A leveles lapokat meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rákenjük a krémet. Folytatjuk a rétegezést, az utolsó szintre rákenjük a maradék tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot, és ha maradt krém azt is vékonyan bekenjük vele, ha nem az se gond, akkor csokit olvasztunk rá, vagy reszelt csokival díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?