Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi mézes krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi mézes krémes

50 dkg leveles tészta
900 ml tej
2,5 dl tejszín
3-4 ek. olvasztott méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb. 30x20 cm) kinyújtjuk. Villával megszurkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük.). A Házi krémes port elkészítjük a zacskón szereplő utasítás szerint. A tejszínhabot felverjük, majd a felét óvatosan beleforgatjuk a vaníliás krémbe. A másik felét félre tesszük. A leveles lapokat meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rákenjük a krémet. Folytatjuk a rétegezést, az utolsó szintre rákenjük a maradék tejszínhabot. Rátesszük a 4. lapot, és ha maradt krém azt is vékonyan bekenjük vele, ha nem az se gond, akkor csokit olvasztunk rá, vagy reszelt csokival díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük.
Házi mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!