Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi túrós kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi túrós kifli

60 dkg liszt
20 dkg Rama
4 dkg élesztő
4 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
csipet só

Töltelék:

75 dkg túró
15 dkg cukor
1 pohár tejföl (nagy)
3 dkg búzadara
5 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja

Kenéshez:

2 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A meleg tejbe egy ek. cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és ráöntjük a felfutott lisztet. Ezt összegyúrjuk, és ha jól összeállt, letakarva hűtőbe tesszük jó fél órára.
Eközben a töltelékhez valókat összekeverjük.
A tésztát kivéve a hűtőből lisztezett deszkára borítjuk. 8 cipóra osztjuk, és kerek lapokra nyújtjuk és egyenként még 8 részre osztjuk. Mindegyik lepénykét megtöltjük, és feltekerjük őket kifli formára. Margarinos tepsire szedjük a kifliket, megkenjük őket a felvert tojásokkal, megszurkáljuk őket villával és 180°C-os sütőbe tesszük őket.
Ha kész, még melegében megszórjuk a vanillincukorral a kifliket.
Házi túrós kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!